Wpis z mikrobloga

Przeprowadzka Developera Do Innego Kraju – Czy To Takie Trudne?

▶️ Z pewnością niełatwe! Zwłaszcza, że każdy z nas ma inną sytuacje i rzeczy które bierze pod uwagę!
▶️ Jeśli chcesz zobaczyć na co zwracałem uwagę, oraz co motywowało mnie do podjęcia niełatwej decyzji to koniecznie zobacz mój ostatni materiał vlogowy.
▶️ Opowiadam również o tym dlaczego nie warto się bać, oraz co zrobić, aby strach nie blokował nas przy podejmowaniu decyzji.
▶️ Napisz w komentarzu o czym chcesz usłyszeć w kolejnym materiale!

#programowanie #naukaprogramowania #java #informatyk #ciekawostki #jvm #byczazagroda #framework #kariera #springboot #git #github #it #rekrutacja #programista #hr
SoftBull - Przeprowadzka Developera Do Innego Kraju – Czy To Takie Trudne? 

▶️ Z p...
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A gdzie tak nie jest?

@bajtel: No, nie zauwazyłem żeby programiści w Warszawie gnieździli się w kondominiach, raczej stać ich na kupno lub wynajm wygodnych mieszkań.
  • Odpowiedz
@bajtel: Jeszcze tydzień temu kosztowało mnie psi c--j na liniowce, teraz będzie mnie kosztować jakieś 6 tysięcy na ryczałcie. Czyli nieco ponad tysiąc dolarów rocznie, bez porównania.
  • Odpowiedz
każdy ma niskie podatki,

@bajtel: Przelicz sobie w tym kalkulatorku ile podatków zapłacisz przy dochodach na poziome kilku lub kilkunastu ichnich średnich krajowych. Sam podatek federalny to wtedy 37%, do tego do kikunastu procent podatku stanowego, do tego podatki na socjal (nie, nie Twój), podatki od nieruchomości, wspomniane ubezpieczenie zdrowotne i spokojnie dochodzimu do punktu, w ktorym płacimy... większe pół
  • Odpowiedz
ksenofob

@PlesniakPospolity: Zgadza się, jeśli patrzymy na cele finansowe to faktycznie nie jest to kraj gdzie opłaca się żyć. A jeśli chodzi o kulturę to bardzo mocno mi się ona spodobała i zdaje sobie sprawę, że w tej kwestii każdy może mieć inne zdanie i oczekiwania :)
  • Odpowiedz
@masz_fajne_donice: część tych tematów poruszałem w poprzednich materiałach, jeśli masz konkretny pomysł na odcinek i chcesz poznać konkretny temat to napis, postaram się taki dla Ciebie przygotować. Zdaje sobie sprawę, że każdy ma inne oczekiwania i jednym materiałem trudno trafić w gusta wszystkich osób
  • Odpowiedz
@bajtel: ludzie patrzą na tu i teraz. Wszystko jest fajnie póki nie chorują, lub nie pójdą na emeryturę. Później taki posiedzi na sor 20h i nagle sie obudzi.
  • Odpowiedz
@SoftBull: mnie bardzo interesuje po pierwsze jak jest z mieszkaniami? czy tak jak w australii ze nawet programisci musza sie zadluzyc do konca zycia, i po drugie w sumie wedlug mnie jeden z wazniejszych czynnikow emigracji jacy są ludzie czy są otwarci czy zamknięci czy łatwo kogoś poznać czy miła atmosfera w pracy jakie są kobiety itd. Poza tym ciekawie gadasz z wiekszoscia sie zgodze, ze czasami nie warto byc
  • Odpowiedz