Wpis z mikrobloga

Biorąc pod uwagę inflację... mam około 600 000 gotówki... co teraz powinno się robić oprócz sznura? Bo ja nie wiem już. Nie chcę giełdy bo są ATHa za mocne i dyganko za mocno.... jakiekolwiek pomysły co się powinno "książkowo" w takiej sytuacji robić, jaka jest teraz?

#inwestowanie
#pieniadze
#gielda
#inflacja
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NieistotneKto: Ziemia najlepiej gdzieś w okolicach większych most z rozwijającymi się przedmieściami. Sam w ten sposób zabezpieczyłem 130tys półtorej roku temu. Dziś warte ponad 150 bo miasto podprowadziło autobus miejski, wybudowała się stokrotka a w przeciągu ostatnich lat pobudowało sie tu całkiem sporo domów a cena nieruchomości dalej rośnie.
  • Odpowiedz
@NieistotneKto: aktualnie inflacja jest na bardzo bardzo wysokim poziomie, biorąc pod uwagę że indeksowanie odbędzie się dopiero po roku od kupienia obligacji cpi wtedy będzie porównywane rok do roku czyli do bardzo wysokich poziomów co spowoduje mniejsze wskaźniki w procentach. Zobacz jak to wygląda w rzeczywistych statystykach. Wzrost 1 roku powoduje duży spadek w następnym. Teraz inflacja jest duża bo jest porównywana do niskich poziomów z 2020 ale od maja
artursyntadka - @NieistotneKto: aktualnie inflacja jest na bardzo bardzo wysokim pozi...

źródło: comment_1638288883FZtTE9SakERCNk2mllM7s2.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Zobacz sobie jak srebro w ciągu ostanich lat poleciało w dół. Z kolei złoto jest na górce

@Nobody32: na góre to ono wchodzi dopiero, a że srebro tanie to bym brał. sam rozłozyłem worek w ten sposób i spię spokojnie, czas pokaze
  • Odpowiedz