Wpis z mikrobloga

Najlepiej jak na imprezie rodzinnej moja mama powiedziała ile zarabiam XDDD tak jakby to były miliony. Ciocie się tak zdenerwowały i normalnie wypominały, że hurr durr jak to tak młoda osoba może tyle zarabiać ze w dupie się poprzewracalo, bo nie mam podatku i że za dużo zarabiam, że one po 30 latach stażu w korpo gówno firmach tyle nie zarabiają i bla bla bla. XD szkoda ze moja mama nie dodała tego że #!$%@? na każde nadgodziny i nie pamiętam kiedy ostatni raz siedziałem cały weekend w domu xD
  • 104
@anonekxd: część mojej rodziny nie ma bladego pojęcia ile zarabiam. Moja mama też już nie zna szczegółów, wie głównie, że wielokrotnie więcej niż mój brat. Gdzieś w rozmowie na pewno też wyszło, że moja jedna wypłata to więcej niż jej wszystkie oszczędności. Mimo to, jak jej zrobię zakupy, to mi zawsze chce oddać.

Co do chwalenia, to moja mama co najmniej do końca liceum powtarzała jak to jej wstyd gdy słyszy
a 12k to dużo? Dla Ciebie tak, dla innych tyle rata kredytu wynosi

@Bob-Omb: co ten komentarz miał pokazać? @malinq pisze, że gdyby nie gadał ze znajomymi o pieniądzach to siedziałby w swojej bańce, że 5 k to sporo i inni zarabiają podobnie. Skoro już wie, że bliscy znajomi mają więcej i nie robią nie wiadomo jakich biznesów (przypuszczam, że ktoś zarabiający 5 k nie ma w gronie bliskich znajomych osób