Wpis z mikrobloga

Wysłałem do Lidla mail, zawołam plusujących jeśli dostanę odpowidź.

Dzień dobry. Byłem ostatnio w Lidlu XXXXXXXXXXX w XXXXXXXXX, zostały otwarte kasy samoobsługowe. Nie mam nic przeciwko takim kasom, niektórzy nie chcą czekać i mają małe zakupy, albo nie chcą interakcji z kimkolwiek, jednak w przypadku waszego sklepu zagrodziliście wyjście klientom barierką ze skanerem, czyli potraktowaliście ludzi jak bydło xD w jakiejś zagrodzie, już pomijam sam fakt zrzucania pracy na klientów bo tym są kasy samoobsługowe, bo ten w szerokim spektrum prymitywny naród kupi praktycznie wszystko, ale są jakieś granice. Nie jestem złodziejem żeby po zapłaceniu jeszcze skanować paragon żeby sklep mnie wypuścił xD byłem u was ostatni raz a i skaner działa jakby chciał a nie mógł. Dziwne że wam nie wstyd traktować ludzi jak złodziei, nawet w parszywej Biedronce nie stawiają barierek po zakupach. Zostaje mi się pożegnać jednak bez pozdrowień, Michał.

BTW czy takie ograniczanie wyjścia ze sklepu nie jest niezgodne z prawem?

#lidl #c---------------a #c-------------o
MlCHAU - Wysłałem do Lidla mail, zawołam plusujących jeśli dostanę odpowidź.

Dzień...

źródło: comment_1637764260OCsq1K4SnV76UjRFApS2zG.jpg

Pobierz
  • 338
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MlCHAU: W zagranicznych Lidlach tez są, więc nie to, że to zagroda na p0laka. Fakt, że to głupie, bo przecież możesz ukraść dużo, a zapłacić tylko za batonika, dostać paragon i też wyjść. Tak więc co to ma dawać?
  • Odpowiedz
@dzieju41: bo w Twoim Lidlu są fatalnie działające bramki, też mnie krew zalewała przy nich. Są Lidle że sprawnymi bramkami, jednak ja oczywiście przeprowadziłem się pod Lidla z tylko ciut lepszymi bramkami niż te na Witkiewicza
  • Odpowiedz
@MlCHAU: Te bramki to najlepsza rzecz, dzięki nim Polacy zabierają ze sobą paragonu i nie dość że nie śmiecą jak robaki to jeszcze nikt nie dostanie ich danych a więc z pożytkiem dla Polaków.
  • Odpowiedz
Na pewno się przejmą ze byłeś ostatni raz. Na pewno. Jest to żywcem ściągnięte ze sklepów z zachodu, pewne zabezpieczenie przed kradzieżami. Tylko w Polsce ludzie potrafią pisać listy ze ich barierka ze skanerem oburza i czuje się jak bydło
  • Odpowiedz
@MlCHAU: podobne bramki na wejściu są również w Niemczech od niedawna nie wiem czy to chodzi o to że mają czipy w każdym wózku i wpuszcza tylko z wózkiem ale czasem nie działa, i się robi kolejka
  • Odpowiedz
@MlCHAU: Podejrzewam, że ktokolwiek to zobaczy to od razu przesunie do kosza w outlooku.

Przecież Ty sam sobie zaprzeczyłeś w tym mailu, chłopie.
1. Piszesz, że rozumiesz po co to jest, po czym nazywasz to odwalaniem pracy za kasjerów
2. Mówisz że prymitywny naród kupi wszystko (w kontekście odwalania pracy za kogoś) i co? Sam polazłeś do tych kas ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Barierki to kupa,
  • Odpowiedz
Moim zdaniem lepszy jest skaner, i tak bierzesz przedmiot do reki wiec mozna go zeskanowac, podlicza cene i ilosc produktow, przy kasie automatycznej skanuje sie tylko barcode i placi. Nienawidze jak jade do kaufa do niemiec, robiac tygodniowe zakupy musze wszystko wywalac na tasme, zeby spowrotem to pakowac do koszyka a potem do skrzynki, a takto pakuje sobie juz w trakcie robienia zakupow. Tak naprawde to czekam az bedzie system kamer ktory
Byku555 - Moim zdaniem lepszy jest skaner, i tak bierzesz przedmiot do reki wiec mozn...

źródło: comment_1637772863eLfkPkHwk7zIvRGAfT5LwN.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz