Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kasahara: No to powodzenia. Jak zawsze czekam na relację. Może tym razem nie będzie większych przygód.

Tak w ogóle to możesz wrzucić swoje fotki z peaku będąc naturalem, pod koniec masy i jak byłeś kompletnie spasiony?
  • Odpowiedz
@Kasahara: no tylko co chcesz udowodnić? Bo przecież liczy się deficyt kaloryczny, a nie to, czy nabijasz kcal z węgli czy tłuszczów. Masz twardą psychę i samozaparcie, więc dotniesz elegancko.

Co najwyżej możesz sie podzielic odczuciami w łatwości trzymania diety/określnej puli kalorii na danej diecie.
  • Odpowiedz
@Kasahara: mi tam się dobrze redukowało na keto. Ogólnie samopoczucie na plus. Wyniki krwi idealne. W dniach treningowych spożywałem 100-120 g wegli w okolicy treningu i mnie nie wyrzucało.
Jeden czynnik mnie zniechęcił po pewnym czasie- za bardzo lubię rzeczy mające dużo węgli. Do tego każde wyjście na miasto to kombinowanie.
Ogólnie warto jednak oprzeć się na dobrej jakości mięsie, tłustych rybach, jajach i dużej ilości zieleniny niż wcinać parówki
  • Odpowiedz
@Kasahara: ja ostatnio slyszalem od rodziny ze dieta keto leczy raka. ciotka, ktora ma obecnie leczonego raka żołądka na nią przeszla. szamaństwo czy sa chociaz jakies przeslanki wg jakichs badan?
  • Odpowiedz
@Kasahara: tak tez myślałem. spytalem o jakies badania, ktore mialy by to udowodnic, to uslyszalem klasycznie żebym sie nie mądrzył. ale jak reagowac jak sie slyszy, ze weglowodany (nie cukry) powoduja raka?..
  • Odpowiedz
@Kasahara: keto czasem pomaga niektórym ludziom z niektórymi problemami, szczególnie neurologicznymi nie jest to oczywiście panaceum i ludzie wymyślający różne bajki to ludzie niedouczeni, którzy w te braki w wiedzy wpychają różne brednie, no ale żeby być fair trzeba przyznać, że na niektóre rzeczy działa.

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyt.2017.00043/full
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1059131117304417
  • Odpowiedz