Wpis z mikrobloga

@madmat: A ja jestem zwolennikiem tej zmiany. Raz, ze dużo lepiej oddaje to co robi(tak samo allow list dużo lepiej opisuje co robi), a dwa, ze ludzie zaczęli w końcu zaczęli robić konfigurowalny soft, a nie ze zaszywają nazwę brancza i zadowoleni wszyscy.
Wiem ze historycznie, ze masa softu i literatury się odnosi do mastera, ze w serduszkach wielu master na zawsze. Ale ja jestem zwolennikiem, bynajmniej nie z powodów politycznych
@happy3dprints: Uważam że zmiana jest podyktowana w 99% względami politycznymi. Uwzględniając to, to nie jestem żaden wyraz szacunku dla uciśnionych, to raczej umniejsza ich cierpienie czy ogólną niesprawiedliwość, bo wypacza obraz tego jak faktycznie się działo. Co do aspektu programistycznego, to master jest dość trafiony, głowny branch który jest nadżedny/docelowy dla wszytskich innych. Ciężko nie dostrzec relacji, że ten brach jest szefem. Także to jest #!$%@? szukanie, a raczej tworzenie problemu
@madmat: No noże faktycznie w przypadku branczu master był równie dobrze.
Ogólnie racja, ze lepiej jakby nic się nie zmieniło, bo po co zmieniać jak działa. Ale jak już się stało, bez wnikania w powód, to wole widzieć allow list zamiast white list
@happy3dprints: No spoko, ale jesteś konformistą co rodzi pewne ryzyko że kiedyś zgodzisz się na zbyt wiele, albo zadajesz sensowne pytania o to czemu coś właściwie jest robione, a niestety w it te zmiany po prostu są kuriozalne i idiotyczne. To żę użyję slowa master nie czyni mnie rasistą czy oprawcą czarnych. Poza tym otwiera to pole do zmiany o wiele większej liczby słów i w pewnym momencie obudzimy się z