Aktywne Wpisy
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Jarek_P +555
Pół roku temu pisałem tutaj o tym, jak to kupiłem sobie przewody zasilające nie na aliexpress, tylko od polskiego dystrybutora, sprzedającego legalnie. W skrócie: kupiony przewód komputerowy mający według opisu wytrzymywać 16A miał w sobie dwa cieniutkie druciki z miedziowanego żelaza i brak przewodu ochronnego, jego używanie zaś było realnym jechaniem po bandzie w zakresie zagrożenia zarówno porażeniem, jak i pożarowego.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
#prawojazdy #kierowcy #samochody #motoryzacja #naukajazdy
@keeper772: Niby dlaczego nie?
Dobrze to narysowałeś. Przynajmniej nie twierdzisz, że prawym pasem należy okrążyć rondo. Tyle, że nie ma przeciwwskazań, żeby zjechać z lewego pasa na lewy pas.
@TheBlackList: Jak się zmienią przepisy. Ale wtedy je przeczytam i będę robił tak jak one mówia.
G---o to nie jest "wydzielina ludzka".
@7160: dlatego, że zmianę kierunku jazdy w prawo można wykonać tylko z prawej krawędzi jezdni, a lewy pas nie jest prawą krawędzią jezdni.
@keeper772: > serię skrzyżowań
@keeper772: Rozumiem, że to metafora. Formalnie rondo to jedno skrzyżowanie. Jest definicja skrzyżowania i rondo się w nią wpisuje.
Uznanie, że to w rozumieniu prawa seria skrzyżowań to kompletny absurd. Trzeba by wówczas zmienić znaczenie znaków. Póki co znak jest odwoływany przez skrzyżowanie (poza d4, obszar zabudowany - jeśli dobrze pamiętam). I pewnie znalazłbym ci rondo z oznakowaniem poziomym,
Wg jego teorii to zmiana kierunku jazdy jak poniżej jest prawidłowa i dozwolona. XD
Choć jeden przykład?
@Krupier: Nie rozumiesz, ze ja pisze o skręcaniu w lewo?
@TheBlackList: no przecież dałem ci zdjęcia więc jakiej teoretycznej. XD
@7160: nie rozumiesz, że zjazd z ronda to nie jest zmiana kierunku jazdy w lewo?
@7160: dobra, not sure if troll or just stupid. Odpadam.
@Krupier: I wyszło szydło z worka. Czyli uważasz, że rondo z 4 zjazdami to 4 skrzyżowania? I na każdym z tych skrzyżowań możesz zawrócić?