Wpis z mikrobloga

@7160: to kto zmienia pas w tym drugim przypadku? kto jest winny zielony czy czerwony, daj jasną konkretną odpowiedź. A te rysunki z zawracaniem na rondzie, które wrzucasz to jakis totalny absurd.
  • Odpowiedz
Masz tu pierwszy z d--y przykład w jaki można zawrócić na skrzyżowaniu

@Krupier: Pokazałeś zawracanie poza skrzyżowaniem. A na skrzyżowaniu również można zawrócić.
  • Odpowiedz
jakis totalny absurd.

@keeper772: A tamtem cwaniaczek twierdzi, że można na każdym skrzyżowaniu tak zawrócić i pewnie sam tak jeździ. "Na rondzie w lewo" "sie robi panie instrybutorze!"

Na drugim obrazku zielony zmienia pas. Więc jego wina. Poza tym nieprawidłowo jedzie - powinien zjechać na prawy pas.
  • Odpowiedz
Pokazałeś zawracanie poza skrzyżowaniem. A na skrzyżowaniu również można zawrócić.

@7160: można zawrócić na skrzyżowaniu o ruchu okrężnym jako całości objeżdżając wysepkę oraz można zawrócić na skrzyżowaniu obwiedni z wjazdem/wyjazdem.

To jest dramat co ty wypisujesz. Tak zupełnie bez ironii - kto cię tego nauczył?

Pozwolę sobie też zawołać @Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol, ty lubisz takich agentów. XD
  • Odpowiedz
Dokładnie, bo to jest jedno skrzyżowanie a nie seria skrzyżowań. Masz na obrazku dokąd obowiązuje znak - zakaz zawracania - do pierwszego skrzyżowania a serii skrzyżowań.

@7160: nie ma tam żadnego zakazu zawracania. I rondo to jest obwiednia z poszczególnymi skrzyżowaniami.

Pisz czego nie rozumiesz - cierpliwie ci wszystko
  • Odpowiedz
miałeś rację, nie warto

@xPekka: kurła, zacząłem dyskutować znowu, po co ja to zrobiłem. XD Typ jest niesamowity, zero wiedzy w tej kwestii, z e r o.

Ale w sumie do niego nie powinniśmy mieć pretensji bo ktoś go tych bzdur kuźwa nauczył i to do tego kogoś powinniśmy mieć pretensje.
  • Odpowiedz
  • 2
@rubesom: ustąpienie pierwszeństwa nie oznacza konieczności zatrzymania się i poczekaniu aż ten samochód przejedzie. Ustąpienie pierwszeństwa to po prostu taka sytuacja w której nie dochodzi do wymuszenia pierwszeństwa. Jeśli wbijesz się na rondo tak że nie spowodujesz zmniejszenia prędkości samochodu będącego na rondzie lub zmiany jego toru jazdy to nie wymieniłeś pierwszeństwa.

@Krupier
GlebakurfaRutkowski_Patrol - @rubesom: ustąpienie pierwszeństwa nie oznacza konieczno...
  • Odpowiedz
@xPekka: problem w tym, że ja mieszkam w mieście rond i takich kretynów zjeżdżających bezpośrednio z wewnętrznego pasa w zjazd jest naprawdę sporo. I to ja kuźwa muszę na nich uważać chociażby gdy jeżdżę jak żółty poniżej (a na tym rondzie zawsze tak jadę bo prawy pas praktycznie od razu skręca w prawo, a ja jak większość tutaj chcę jechać prosto).

Gdybym chciał to w sumie codziennie mógłbym tak wymuszać
Krupier - @xPekka: problem w tym, że ja mieszkam w mieście rond i takich kretynów zje...

źródło: comment_16362846277HTsXtdBrSH1M8HFhnmCfO.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Możesz podać definicję z Kodeksu Drogowego?

@7160: nie ma czegoś takiego jak Kodeks Drogowy.

Przecież przed chwilą się żaliłeś, że nie rozumiesz co to zmiana pasa
  • Odpowiedz