Aktywne Wpisy

wykop +486
W związku z prawomocnym wyrokiem Sądu Apelacyjnego w Warszawie publikujemy przeprosiny na Stronie Głównej serwisu. Nie zgadzamy się z tym orzeczeniem, ale w pełni respektujemy obowiązki, które nałożył na nas sąd.
Wyjaśnienie sprawy:
Przyczyną postępowania były dwa znaleziska opublikowane przez użytkowników Wykopu, zawierające linki do artykułów zamieszczonych na portalu INNPoland.pl. Wykop.pl nie był więc źródłem zakwestionowanych materiałów – udostępniono je wyłącznie w formie odnośników przez użytkowników, wraz z ich komentarzami.
Co istotne, redakcja INNPoland.pl
Wyjaśnienie sprawy:
Przyczyną postępowania były dwa znaleziska opublikowane przez użytkowników Wykopu, zawierające linki do artykułów zamieszczonych na portalu INNPoland.pl. Wykop.pl nie był więc źródłem zakwestionowanych materiałów – udostępniono je wyłącznie w formie odnośników przez użytkowników, wraz z ich komentarzami.
Co istotne, redakcja INNPoland.pl
maciek03pl +3
Miesiąc temu sprzedałem nastoletni samochód, którym jeździłem ponad rok. Od paru dni nowy właściciel pisze smsy ze mam mu zwrócić za naprawę skrzyni (ponad 50% wartości z umowy sprzedaży). Twierdzi, że ma ekspertyzy biegłego sądowego, że pojazd ma wadę ukrytą. Ze skrzynią rzeczywiście był problem(o czym kupujący został poinformowany przy zakupie), bo pół roku temu był wyciek, ale został on naprawiony i samochód dalej użytkowałem. Miał ktoś taką sytuację? Jak się skończyła?

źródło: comment_1634872394ILylPtG17cXWM3f9LsQUrN.jpg
PobierzRewaloryzowane płace, chyba 30 lat temu w budżetówce.
Swoją drogą ofiara za mszę 60 zł to nie wydaje mi sie jakieś strasznie wygórnowane żądanie w kontekście tego, ile ludzie płacą zwykle (za mszę, nie na mszy na tacę).
Jeśli w ogóle ten fragment jest
@mako37 Nie znam cen i usług. Nie wiem, ile wymagają przygotowania i jaka jest robocizna po stronie kościoła w tym przypadku. Jeśli okaże się, że 500 to jakaś horrendalna cena to można iść do kurii. Ale przypadek, o którym piszesz jest
@Lolenson1888: Niekoniecznie, bo protestanci zniszczyli zakony, które ślubowały ubóstwo, a ich majątek jak ziemie przejęli w zależności od kraju- biskupi anglikańscy stając się najbogatszymi ludźmi w Anglii i rycerstwo, które niekoniecznie działało dla dobra ludności. Zaś zakony wciąż istnieją w KK.
no chyba turbo dziwne jest płacenie katolików za mszę i modlitwę, skoro bóg jest wszędzie i słyszy każde wołanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
intencje za pieniadze - Chrystus sie w grobie obraca
ale moze dam 6 dyszek, to babcia pojdzie do nieba ( ͡º ͜ʖ͡º)