Aktywne Wpisy

ParadygmatYT +56
Jakieś 8 miesięcy temu zamiast inwestować w nieruchomości, poprosiłem #gielda
o stworzenie mi logicznego portfela. No i wygląda to tak:
Na 17 pozycji: 0 jest na plusie, 17 na minusie. Do tego dochodzą dwie pozycje już zamknięte. Jedna pozycja na minusie to moja fanaberia, a nie polecajka, . Więc tak naprawdę bilans to 0 do 18 na minus.
Łączy bilans na razie to minus ok. 22-23 procent. Bardzo ładnie. Założenie
o stworzenie mi logicznego portfela. No i wygląda to tak:
Na 17 pozycji: 0 jest na plusie, 17 na minusie. Do tego dochodzą dwie pozycje już zamknięte. Jedna pozycja na minusie to moja fanaberia, a nie polecajka, . Więc tak naprawdę bilans to 0 do 18 na minus.
Łączy bilans na razie to minus ok. 22-23 procent. Bardzo ładnie. Założenie
źródło: image
Pobierz
adrianna- +246
Kochani! Pilne! Niepokojące sygnały! Zgodnie z prośbą udostępniam post.
Nie wypełniajcie żadnych oświadczeń dla NFZ na temat liczby godzin swojej pracy w miesiącu!
#lekarski #konowal100k #konowalposting #lekarz100k #lekarz
Nie wypełniajcie żadnych oświadczeń dla NFZ na temat liczby godzin swojej pracy w miesiącu!
#lekarski #konowal100k #konowalposting #lekarz100k #lekarz
źródło: image
Pobierz

Dzwonię ale nikt nie odbiera, musialem do pracy iść wiec poszedlem wieczorem i mówię w jakiej sprawie.
Facet do mnie, że no był królik i go złapał. Mówię, że chciałem go do weterynarza zabrać bo nie wiadomo w jakim stanie trzeba go zbadać. On mówi, ze ok ale teraz wychodzi za godzinę będą - to dalem mu numer do tej znajomej bo ma transporter itp to go weźmie.
Typ nie zadzwonił, dopiero rano i mówi do niej, że wie Pani co, ale dzis wnuk przyjezdza dwuletni to on by miał frajdę z tego królika. Ona mu tłumaczy, ze taki królik to nie zabawka, pewnie ma robaki, pelno kleszczy a poza tym taki królik ma slabe serce, może ze stresu umrzeć i powinien byc trzymany w towarzystwie innego. O zagrozeniu dla dziecka malego nie ma co wspominać. Chlop, ze da sobie radę i nara.
Przypominam że lekarze.
Minęły cztery dni telefon- oni tego królika oddadzą jednak.
Królik ledwo żywy, apatyczny i wyglądał jakby ktoś go niezle sponiewierał. Znajoma zabrała go do lecznicy leki, kroplówka, rentgen, kilkaset zł trzeba wydać, nie wiadomo co jadł i poobijany jak po wojnie, futro wytargane (w lesie ewidentnie tak nie wyglądał). Oczywiście po informacji o kosztach- to nie nasz królik i my go nie chcemy ani grosza nie dołożą.
Wiecie- wnuczek sie pobawił i nara.
A potem się dziwić, ze tyle zwierząt po schroniskach siedzi
#zwierzaczki #zwierzeta #kroliki #ludzietodebile
Aha
To już nie był twój problem.
Taki zalążek bambinizmu, bo to jednak zwierzę, które i tak skończy