Aktywne Wpisy

Apu-Apustaja +3
niesamowite że wykop jest już tak martwy że o 3 w nocy liczba użytkowników online wynosi 5

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
źródło: comment_1634872394ILylPtG17cXWM3f9LsQUrN.jpg
PobierzProblem zazwyczaj mają niewierzący i mądrzy ludzie, dlaczego?
Skoro Jezus pomagał bezinteresownie i w tamtych czasach uczniowie Jezusa niczego nie chcieli od niego samego, to dlaczego księża mają teraz prawo do brania pieniędzy za "usługę"
@Halbr: Tylko, że msza za intencje i te 60zł to jest dodatkowo dla księdza, bo msza dla wiernych i tak się odbywa, taca jest zbiera, tylko podczas mszy jest info, że jest modlitwa w intencji jakiejś rodziny. To nie jest tak, że sobie ksiądz odprawia
@cocojambo210: chociaż mocno mnie denerwują wszystkiego rodzaju cenniki to tu nie bardzo rozumiem o co afera - to są jakieś wewnętrzne ustalenia parafii, kto nie chce niech nie daje. Ludzie sami wpychają koperty z okazji
Mnie najbardziej obrzydza jak żyją biskupi i inni wysoko postawieni w kościele. Przecież jeden koleś (chyba Głódź) ma swój pałac z hektarami i zarabia kilkanaście tysięcy miesięcznie z naszych podatków. Biskupi są nietykalni i żyją jak królowie u nas w kraju.
@v1r0x Mówimy o datkach przecież. To o czym piszesz to inna para butów. Mi też sie to nie podoba, ale nie taki temat rozmowy jest.