Aktywne Wpisy
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Jarek_P +555
Pół roku temu pisałem tutaj o tym, jak to kupiłem sobie przewody zasilające nie na aliexpress, tylko od polskiego dystrybutora, sprzedającego legalnie. W skrócie: kupiony przewód komputerowy mający według opisu wytrzymywać 16A miał w sobie dwa cieniutkie druciki z miedziowanego żelaza i brak przewodu ochronnego, jego używanie zaś było realnym jechaniem po bandzie w zakresie zagrożenia zarówno porażeniem, jak i pożarowego.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Oprócz stronniczych mediów przedstawiających nas jako przestępców i zagrożenie musimy się mierzyć z niesprawiedliwym i nie logicznym prawem.
Porównajmy dwie sytuacje:
W pierwszej w nich mężczyzna kradnie ze sklepu słuchawki za 300 zł.
W przypadku złapania go na tym może dostać mandat do 500 zł( w przypadku kradzieży powyżej 500 zł sprawą zajmuje się już sąd)
W drugiej sytuacji mężczyzna idzie z przygodnie poznaną kobietą do łóżka która jednak potem twierdzi że to był g---t.
Mężczyźnie w tym wypadku grozi kara do 12 lat więzienia.
Pomimo że na wolnym rynku cena tego typu usługi za godzinę wynosi średnio od 200 do 350zł.
Jest to rażąco niesprawiedliwe.
W przypadku gdy ofiarą jest kobieta kara jest ustalana arbitralnie a nie na podstawie realnej wyceny poniesionej szkody.
To jest podstawa problemów mężczyzn.
#logikarozowychpaskow #przegryw #p0lka #tinder #blackpill
Komentarz usunięty przez moderatora