Wpis z mikrobloga

@arinkao: protip: chodzi o to zeby wlozyć do wody i wyviągnąć wszystkie w tym samym momencie i zeby nie dotykaly dna garnka w czasie gotowania. U nas w ramenie gotujemy po 20 na raz wkladamy je do plóciennej torby, której uchwyty zawiazane są na drązku który opiera sie o brzegi garnka
nie ma na rynku jajowara który ugotuje każde jajko odpowiednio


@Ziutek_Grabaz: Tak jak nie masz szans na ugotowanie kazdego jajka idealnie (czyli jak mniemam chodzilo Ci o to ze tak jak chcesz) w wodzie.

Przewaga jajowara jest taka ze nie musisz pilnowac i krzyczy jak masz wyciagnac :p
protip: chodzi o to zeby wlozyć do wody i wyviągnąć wszystkie w tym samym momencie i zeby nie dotykaly dna garnka w czasie gotowania. U nas w ramenie gotujemy po 20 na raz wkladamy je do plóciennej torby, której uchwyty zawiazane są na drązku który opiera sie o brzegi garnka


@350791: Super dzięki. Jak tą torbę zahaczacie na garnku?
@gorzki99 jajowar, ryzowar, #!$%@?, a kuchnia nie chce się rozciągać. Spoko wszystkie te urządzenia pomagają, ale nie są niezastąpione i zajmują miejsce.

@arinkao ja wyciągam jajka jakieś 30 minut wcześniej i wkładam do lekko ciepłej wody(może mieć 30-35 stopni). Tak żeby nabrały temperatury pokojowej dość szybko. Potem na łyżce cedzakowej wkładam do osolonego wrzątku na 5 minut (rozmiar M/L), po tym wkładam do zlewu i przez chwilę zalewam garnek z jajkami zimna