Aktywne Wpisy

Ana77 +19
Jak się oduczyć tego fatalizmu? Mam 34 lata i od lat wydaje mi się, że nic w życiu mnie nie czeka - nic dobrego. W sensie, że już minął czas na ułożsnie sobie życia. Chciałabym mieć ten optymizn, że jeszcze będzie fajnie. Im się jest starszym tym bardziej doskwiera samotność, może dlatego. Właśnie standardowo sobie popłakuje nad swoim życiem i jego bezsensem. W każdym razie mając taki nastrój nawet nie próbuje niczego

vulcanitu +3
Jakie macie słuchawki?
U minia takoje https://audeos.pl/letshuoer-s12-pro
U minia takoje https://audeos.pl/letshuoer-s12-pro

Rolnik:
- Majątek warty kilka milionów, sprzęty za kilkaset tysięcy
- Najchętniej przy zbiorach płaciłby Ukraińcom 10pln na godzinę na czarno
- Nie płaci podatku dochodowego
- Nie płaci ZUSu a śmieszny KRUS w wysokości 150pln miesięcznie
= Biedny i pokrzywdzony, od lat tylko dopłaca do interesu
Przedsiębiorca:
- Majątek to parę maszyn w leasingu i panamerka pod halą
- Daje zatrudnienie ludziom i grzecznie płaci swoim pracownikom minimalną ze wszystkimi składkami
- Płaci podatek dochodowy
- Opłaca 2k ZUSu co miesiąć, utrzymując system emerytalny w Polsce
= Janusz biznesu, krętacz i oszust
źródło: panamerka
Pobierzrolnik:
zainwestuje w coś, co mu się nie opłaci: należą się dopłaty/skup interwencyjny
przedsiębiorca:
zainwestuje w coś, co mu się nie opłaci: jego problem
@goferek: Co za wysryw xD
@Stan_Przedzawalowy @Stan_Przedzawalowy Zostańcie rolnikami razem z tymi pajacami wyżej, jak takie eldorado.
Ofkoz pewnie nie 100% rolników ale to tak samo jak nie 100% prywaciarzy to Janusze ale łatka przyklejona.
Oj synu p----------o się w głowie trochę i bazujesz na wyobraźni oraz artykułach. Po obu stronach są janusze, ale i po obu są normalni ludzie. A dopisz jeszcze ziemię, że hur dur połowa ma po pierdylionie dolarów w samej ziemi której nie chcą sprzedać tylko wolą dokładać do interesu.
- klęsce urodzaju
- klęsce braku plonów
- klęska suszy
- klęska obfitości deszczu
- klęska chua w
Po obu stronach są janusze, krętacze i ściemniacze. Wpis to są kocopoły bo spora część rolników siedzi na kredytach. Sprzęt srogo kosztuje. "A cO z DoTaCjaMi???" A dotacje to zajebista sprawa jeżeli jesteś pewien tego że rynek nie w--------i ci prawego prostego
@analboss: Po to oni są, po to są oni xD
Jakby nie chcieli, to by nie pracowali