Wpis z mikrobloga

@MMARS: Jedno jajko miała od jakiejś dziwnej kury, było ogromne, największe, w środku totalnie miękkie i co ciekawe, skórka była tak cienka że oniemiałam. Nigdy nie widziałam tak cienkiej skórki jajka.
Wiesz może co było nie tak z tym jajkiem? Kury znam osobiście, chodzą po łące sąsiada mojej ex teściowej, mają kilka kogutów, jeden kogut na dwie kury także wypas.
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@arinkao: nie chce mi się tych wszystkich komcióf czytać, ale spróbuj jajek...nie gotować. Trzymaj je w temperaturze ok 90-92 stopni. U mnie dobrze działa. Tak samo robię z ziemniakami, i tam już jest bardziej zauważalna różnica.
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@arinkao: na mjentko jakieś 3 minuty, na twardo 6-6,30.
Ostatnio się w sówid wkręciłem i bialko ścinam na patelni w ringu 8cm, na to kładę chipsy z wędzonego boczku na górę zsówidowane żółtko.
I to jest dopiero pyszne()
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@350791: Tam nie poziomów ono po prostu staje się jaśniejsze płynnie z czasem gotowania a jeżeli chodzi ci już o kreseczki to jest ich 4 czy 5. Kupiłem w Kauflandzie chyba albo Carrefourze, na allegro są też na pewno.