Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@lot93: pracę znaleźć można, ale na czasy w których będą brać z nalotem 200TT jeszcze trzeba trochę poczekać
  • Odpowiedz
@lot93: branża jest teraz w opłakanym stanie. Jest sporo chłopaków którzy mają pokończone type ratingi i szkolą w aeroklubach za grosze, albo w ogóle nie latają i pracują w normalnych uczciwych robotach jak np. budowlanka. W krótkiej perspektywie (5 lat) nie warto, natomiast jeżeli to ma być hobbystycznie z ewentualną opcją przeskoczenia jakby rynek ruszył to można sobie powoli PPL zrobić, ATPLa zdać, a w międzyczasie pracować w normalnej branży.
  • Odpowiedz
@lot93: zanim dostaniesz atpla do ręki, przeżyjesz z 5 albo i wiecej fal koronawirusa, a branża sie zmieni z 3 razy. Sam kam ppl(a) i robie teorie aldo atpla i powiem szczerze, że troche jestem obsrany co będzie ze mną jak to wszystko pokończe. Jedyne co mi zostaje to nadzieja, że trafi się jakis wakat.
Wracając do pytania, też pracuje uczciwie i odkładam co sie da na godziny w powietrzu.
  • Odpowiedz
@macxde: cały czas robię e-learning do atpla. Póki co pogoda nie pozwala na latanie, ale cały czas sie czaję na jakieś okienko żeby chociaż jakieś kręgi wokół lotniska porobić. Ale to jest jak jazda na rowerze. Chwila lotu i juz się pamięta jak co działa :D
Co do samego atpl - zrob najpierw ppl. Polatasz, zobaczysz czy to jest to. Ja wyszedłem z takiego założenia, że zrobie ppla i zobaczę
  • Odpowiedz
@NieRozumiemIronii: ja póki co cat czas teoria atpl. Przyznam szczerze, że idzie to jak krew z nosa, ale może dlatego, że analizowałem każdą lekcję i robiłem notatki. Teraz to przeglądam to co pozostało z zamysłem później trzaskania testów i małego wspomagania screenami z lekcji. Dostęp się kończy jakoś w listopadzie, wtedy też zaczynam stacjonarne wykłady. Mam nadzieję, że uda mi się to pozdawać w miarę sprawnie żeby moc jak najszybciej
  • Odpowiedz