Aktywne Wpisy
wersalski_kasztaniQ +212
Ale się biznesy zwijają z Polski. Ciekawe czym jest to spowodowane, nie wiem choć się domyślam( ͡º ͜ʖ͡º). Komu oni wcisną te kredyty jak nie będzie pracy? #gospodarka #pracbaza #nieruchomosci
Niech mi ktoś wyjaśni, tylko zupełnie poważnie, bez wyzywania od onuc: po co w ogóle Ukraina jeszcze walczy? Za co chłopaki takie jak my gniją w okopach i giną codziennie rozrywani pociskami artyleryjskimi? Jaki to ma w ogóle jeszcze sens, opóźnienie o kilka miesięcy nadejścia życia w ruskim mirze?
- wsparcia z zachodu nie ma, tak jak nie ma jakiejkolwiek perspektywy żeby coś się w tej kwestii poważnego zmieniło,
- brak szansy
- wsparcia z zachodu nie ma, tak jak nie ma jakiejkolwiek perspektywy żeby coś się w tej kwestii poważnego zmieniło,
- brak szansy
Mirki, często piszą do Was rekruterzy na LinkedIn? #programowanie #programista15k
Do mnie nikt nie pisał, ale wszyscy mi mówili, że to przez brak doświadczenia. Teraz mam doświadczenia 6 miesięcy w tym słynnym #google (2 staże po 3 miesiące) i dalej nikt nie pisze xD Coś mam źle z profilem czy piszą tylko do seniorów?
#korposwiat #praca #pracait #linkedin
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #613f13c15fb896000a005596
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
@AnonimoweMirkoWyznania: 2 problemy 6 miesiecy to nie doswiadczenie. Nie zatrudnienie po stazu to ogromna czerwona lampka.
@AnonimoweMirkoWyznania: Z 20 wiadomości dziennie...
@FortunaHej: przecież OP miał te staże w Google. Jest je ekstremalnie trudno dostać i samo ich dostanie wywołuje ogromne zainteresowanie rekruterów.
Gdyby chciał po stażach u nich pracować, przechodzi normalny, choć trochę uproszczony, proces rekrutacji (tzw. conversion interviews). Nie wiemy czy chciał. Poza tym Google wymaga by po stażu wrócić na studia, to nie Polska żeby jednocześnie pracowac i studiować. Nie
Myślałeś, że po wpisaniu kilku miesięcy doświadczenia będą się o ciebie zabijać i dawać 12k na rękę? XDDD
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
@AnonimoweMirkoWyznania: Bez przesady.
@AnonimoweMirkoWyznania: Ale wiemy, ze tam nie pracuje.
@AnonimoweMirkoWyznania: Nic to kompletnie nie mowi. Przejscie rozmowy w google nie ma nic wspolnego z praca.
@FortunaHej: ale jak dostał drugi staż, to pracował też dobrze. Staż w wakacje w roku N+1 dostaje się na podstawie opinii przełożonych z wakacji roku N.
Jak teraz jest po 6 msc expa to nie mam pojęcia, a z ciekawości czemu OP nie chciał spróbować zostać w Google?
@bartosaq: tak jak słusznie zauważył SilnaKrowa, nie da się "zostać w Google". Po stażu musisz wrócić na studia. Możesz aplikować na stałą pozycję zaczynającą się po skończeniu studiów, a ja na razie nie skończyłem.
@AnonimoweMirkoWyznania: nie, nie myślę,