Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mirki, często piszą do Was rekruterzy na LinkedIn? #programowanie #programista15k

Do mnie nikt nie pisał, ale wszyscy mi mówili, że to przez brak doświadczenia. Teraz mam doświadczenia 6 miesięcy w tym słynnym #google (2 staże po 3 miesiące) i dalej nikt nie pisze xD Coś mam źle z profilem czy piszą tylko do seniorów?

#korposwiat #praca #pracait #linkedin

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #613f13c15fb896000a005596
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 21
SilnaKrowa:

Nie zatrudnienie po stazu to ogromna czerwona lampka.

@FortunaHej: przecież OP miał te staże w Google. Jest je ekstremalnie trudno dostać i samo ich dostanie wywołuje ogromne zainteresowanie rekruterów.

Gdyby chciał po stażach u nich pracować, przechodzi normalny, choć trochę uproszczony, proces rekrutacji (tzw. conversion interviews). Nie wiemy czy chciał. Poza tym Google wymaga by po stażu wrócić na studia, to nie Polska żeby jednocześnie pracowac i studiować. Nie
@krzysiek944: To wiadomo, mam to samo i jak mi minęło 5 lat to cała fala ruszyła i stawki też większe. Mam wrażenie że ci rekruterzy to jakieś kwerendy na sztywno mają ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak teraz jest po 6 msc expa to nie mam pojęcia, a z ciekawości czemu OP nie chciał spróbować zostać w Google?
OP: > a z ciekawości czemu OP nie chciał spróbować zostać w Google?

@bartosaq: tak jak słusznie zauważył SilnaKrowa, nie da się "zostać w Google". Po stażu musisz wrócić na studia. Możesz aplikować na stałą pozycję zaczynającą się po skończeniu studiów, a ja na razie nie skończyłem.

Myślałeś, że po wpisaniu kilku miesięcy doświadczenia będą się o ciebie zabijać i dawać 12k na rękę? XDDD

@AnonimoweMirkoWyznania: nie, nie myślę,