Aktywne Wpisy
mickpl +314
Prawilnie przypominam patent na natychmiastowe obniżenie cen mieszkań:
1. Wycofać się całkowicie z deklaracji dopłacania do kredytów, projekt wyrzucić do śmietnika w całości.
2. Zapowiedzieć opodatkowanie posiadaczy więcej niż 3 mieszkań - to jest promil obywateli, bo 98% właścicieli posiada tylko jedno mieszkanie.
Efekty będą widoczne od razu. Nie trzeba będzie nawet specjalnie nic robić XD
#nieruchomosci #mieszkanienastart #ekonomia #gospodarka #wkpinvestments
1. Wycofać się całkowicie z deklaracji dopłacania do kredytów, projekt wyrzucić do śmietnika w całości.
2. Zapowiedzieć opodatkowanie posiadaczy więcej niż 3 mieszkań - to jest promil obywateli, bo 98% właścicieli posiada tylko jedno mieszkanie.
Efekty będą widoczne od razu. Nie trzeba będzie nawet specjalnie nic robić XD
#nieruchomosci #mieszkanienastart #ekonomia #gospodarka #wkpinvestments
Jadę właśnie do pracy i uświadomiłam sobie, że jestem dokładnie takim człowiekiem i w takim miejscu w którym marzyłam kiedyś żeby być. Mam swoje mieszkanie, pracę którą kocham i w której rozwijam się i czerpię nie tylko hajs, mam wspaniałą rodzinę i przyjaciół na których mogę liczyć studiuje znów i rozwijam się a, z głupich i prozaicznych rzeczy mam materialne sprawy takie jak garmin czy katering że nie muszę już liczyć, wpisywać
Mam 25 lat, bez wykształcenia (doszłam do 3 roku zarządzania ale nie napisałam pracy xD), zaczynałam w tej firmie od poziomu pracownika fizycznego.
Teraz mam stanowisko na którym świetnie się sprawdzam i czuję się spełniona, jadę rano do pracy z uśmiechem. Polecam każdemu ten styl życia.
Dodam dla feministek: pracuję jako koordynator na zakładzie produkcyjnym, większość moich współpracowników to mężczyźni. Mam kontakt na codzień z ludźmi od dyrektorów, poprzez technologów, monterów, po magazynierów, wszyscy mnie szanują, do tego zarabiam na zadowalającym dla mnie poziomie. To nie jest tak, że #rozowepaski zarabiają mniej, to wy zarabiacie mniej, a że jesteście seksistkami to zwalacie winę na swoją płeć xD
#chwalesie #pracbaza #praca
Tam, bo osoby innej płci (czytaj: mężczyźni) nie wprowadzają toksycznej atmosfery tak jak kobiety. Większość kobiet pokazuje w pewnych sytuacjach "drugie oblicze". Spójrz na przykład na rozwody, kobiety często w takiej sytuacji tworzą tak chorą atmosferę, że ludzkie pojęcie przechodzi. Statystycznie dużo więcej kobiet stawia drugiego rodzica w złym świetle. Albo nieprawdziwe oskarżenia o gwałty. Większość
@partycja_: Na anegdoty nie mówimy dane. Polecam wygooglać raport "Nierówności płacowe kobiet i mężczyzn" z IBS-u.
Komentarz usunięty przez autora
@6gcqG9nN58zhTK: a na Ukrainie 800 zł. I co z tego?
Komentarz usunięty przez moderatora
@saszka-bc
Takie zarobi a konto w bieda mbanku xd
Edit: Już nie będę wspominał o tym, że każdy w tym wpisie jest rekinem biznesu plującym na takie zarobki xD