Aktywne Wpisy
mickpl +314
Prawilnie przypominam patent na natychmiastowe obniżenie cen mieszkań:
1. Wycofać się całkowicie z deklaracji dopłacania do kredytów, projekt wyrzucić do śmietnika w całości.
2. Zapowiedzieć opodatkowanie posiadaczy więcej niż 3 mieszkań - to jest promil obywateli, bo 98% właścicieli posiada tylko jedno mieszkanie.
Efekty będą widoczne od razu. Nie trzeba będzie nawet specjalnie nic robić XD
#nieruchomosci #mieszkanienastart #ekonomia #gospodarka #wkpinvestments
1. Wycofać się całkowicie z deklaracji dopłacania do kredytów, projekt wyrzucić do śmietnika w całości.
2. Zapowiedzieć opodatkowanie posiadaczy więcej niż 3 mieszkań - to jest promil obywateli, bo 98% właścicieli posiada tylko jedno mieszkanie.
Efekty będą widoczne od razu. Nie trzeba będzie nawet specjalnie nic robić XD
#nieruchomosci #mieszkanienastart #ekonomia #gospodarka #wkpinvestments
Jadę właśnie do pracy i uświadomiłam sobie, że jestem dokładnie takim człowiekiem i w takim miejscu w którym marzyłam kiedyś żeby być. Mam swoje mieszkanie, pracę którą kocham i w której rozwijam się i czerpię nie tylko hajs, mam wspaniałą rodzinę i przyjaciół na których mogę liczyć studiuje znów i rozwijam się a, z głupich i prozaicznych rzeczy mam materialne sprawy takie jak garmin czy katering że nie muszę już liczyć, wpisywać
Mam 25 lat, bez wykształcenia (doszłam do 3 roku zarządzania ale nie napisałam pracy xD), zaczynałam w tej firmie od poziomu pracownika fizycznego.
Teraz mam stanowisko na którym świetnie się sprawdzam i czuję się spełniona, jadę rano do pracy z uśmiechem. Polecam każdemu ten styl życia.
Dodam dla feministek: pracuję jako koordynator na zakładzie produkcyjnym, większość moich współpracowników to mężczyźni. Mam kontakt na codzień z ludźmi od dyrektorów, poprzez technologów, monterów, po magazynierów, wszyscy mnie szanują, do tego zarabiam na zadowalającym dla mnie poziomie. To nie jest tak, że #rozowepaski zarabiają mniej, to wy zarabiacie mniej, a że jesteście seksistkami to zwalacie winę na swoją płeć xD
#chwalesie #pracbaza #praca
@ImYourPastClaire: Nie ma takich danych
Na tym trzeba było jednak zakończyć
@partycja_: pracuje się "w zakładzie", z drabiną po dachu firmy chyba nie biegasz.
To czemu firmy nie chcą mieć większych zysków i nie zatrudniają na te stanowiska kobiet? Było by taniej.
@konopiapolska: niezłe urojenia. Już tak, jako przedsiębiorca patrze po tym co kto ma między nogami, a nie po skillach xD
Rzekłbym nawet, że są zawody (obsługa klienta czy HR np.) gdzie babki mają duzo łatwiej dostac prace.
@Phyrexia: Gender Pay Gap w Polsce chyba najnizszy na swiecie (bankowo top 3) czyli na poziomie błedu statystycznyego, a u nas nadal sraczka.
Nie pasuje jedź do Niemiec, tam jest chyba ponad
Ty pewnie nie jesteś feministka oczywiście? Każda trzeźwo myśląca kobieta jest, nie licząc tych uzależnionych od mężczyzn albo tych którym już #!$%@?ło i podriftowaly gdzieś w swoich urojeniach i z takich się śmiejemy
Eh smutno mi, że propaganda tak wyprała niektórym mózgi, że feminizm kojarzy się tylko z przemocą i chęcią posiadania