Aktywne Wpisy
m0rgi +46
jestem_tunowy +115
dziękuję @ArthasMenethil za inspirację ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#humorobrazkowy #bekazlewactwa #bekazwykopkow # ukraina # wojna # rosja (specjalnie nie taguje żeby nie musieli prać prześcieradła)
#humorobrazkowy #bekazlewactwa #bekazwykopkow # ukraina # wojna # rosja (specjalnie nie taguje żeby nie musieli prać prześcieradła)
#tvpis #bekazpisu #neuropa #polityka
http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.547.310&rep=rep1&type=pdf
@Usted: Zwężają wtedy gdy jest na urlopie, to wszystko wyjaśnia. Trzaskowski powinien wrócić i poszerzać. Swoją drogą, od minimum kilkudziesieciu lat wiaodmo, że zwężanie czy poszerzanie nie ma wpływu na ilośc korków, a jedynie komunikacja zbiorowa na to wpływa.
@Marek_Licyniusz_Krassus: Leczenie kompleksów z czasów gdy ktoś był biedny i do dzisiaj ma zakodowane w głowie, że by jeździć samochodem trzeba być bogaty. Takie myślenie występuje niemal wyłącznie w krajach europy wschodniej. Na zachodzie prezes firmy wartej miliardy potrafi jeździć komunikacją zbiorową na codzien i nie
@Marek_Licyniusz_Krassus: Bo polskie miasta dopiero zaczęły się przebudowywać i przeprojektowywać pod komunikację zbiorową i to w dodatku tylko kilka tych największych. Do tej pory taki sam priorytet w ruchu miał 1 samochód z 1 osobą w środku i tramwaj ze setką pasażerów co jest kompletnym nonsensem z punktu widzenia logistyki i efektywności. Na zachodzie zaczęli zmieniac już w latach 80
also gdzie spędza weekend samozwańczy wicepremier ds. bezpieczeństwa, kiedy na granicy z BIałorusią jest kryzys migracyjny? xDdddDdddd
@Marek_Licyniusz_Krassus: I stały tekst: "Tylko debil kupuje 50 metrową klitkę w mieście jak może mieć dom kilka km pod miastem w tej samej cenie". Już nie wspomne, że podatki płacą na wsi gdzie mieszkają, ale od miasta obok wymagają by budowano je
1) w piątek przed majówką
2) gdy jest wypadek
Co nie zmienia faktu, że Warszawa ma problemy z korkami.
@Marek_Licyniusz_Krassus: A potem wracają do swojego domu, gdzie mają przestrzeń do życia, basen w ogródku i piją smaczną kawusię
Mieszkam ok. 30 km od centrum Warszawy. Pociągiem jadę tam 37 minut. Samochodem porównywalnie. To mniej, niż osoba dojeżdżająca z jednej strony Warszawy na drugą.
Ale wcale nie muszę tam jeździć, bo miejsce gdzie mieszkam jest praktycznie samowystarczalne i mam tutaj w obrębie kilku kilometrów prawie wszystko. No, nie mam teatru czy galerii sztuki, ale są szkoły, przedszkola, centra handlowe, kino, siłownie, knajpy, basen, korty, szpital... i tak dalej.
Z tym, że ja do centrum Warszawy jadę poniżej 40 minut i to rozwiązuje problem. A i tak nie muszę jeździć codziennie.
Według Tulickiego to jak rozumiem żadnych remontów nie powinno być, a że co chwilę wypadki to są to niech se dalej będą, najwyżej się wprowadzi kolejny zakaz skrętu jak to zrobiono kilka lat temu.
@gromota:
@Syn_Tracza: zapraszam do Wroclawia na ulicę Jedności narodowej, którą zwęzili tak że tramwaj z autobusem nie mogą się wyminąć jeśli w złym momencie się spotkają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
U siebie mam kilka szkół do wyboru i nie są złe. Jak będą chcieli iść do jakiejś prestiżowej, to już ich wybór. Dokładnie tak samo masz jak mieszkasz np. na Ursynowie, a szkoła jest po drugiej stronie miasta, bo akurat młody tak chciał.
Zresztą w życiu nie można
@Marek_Licyniusz_Krassus: albo dojeżdżają do centrum sprawnie koleją szybciej niż niektórzy wewnątrz miasta autem ¯_(ツ)_/¯
Zresztą my, mieszkając na dolnym Mokotowie, mamy w zasięgu pół godziny bez przesiadki szkoły każdego poziomu, od top 10 w Warszawie aż do zawodówki hotelarskiej.
Wiem że na papierze twoja pozycja wygląda dobrze, ale miałem styczność z różnymi ludźmi, i
@pan-bartolomeu-dias: Z Wawra dojazd PKP na Centralny to ~20 minut jazdy...
@Marek_Licyniusz_Krassus: teraz jest zdecydowanie lepiej. Co 5 minut nie jeździ, ale nie trzeba specjalnie planować
- za ścieki nie odpowiada,
- za drogi nie odpowiada,
- za podwyżki nie odpowiada
- za sprzedaż MPT nie odpowiada
On odpowiada tylko za drewniane palety we wakacje, szkoły LGBTQ+, paradę wolności.
Reszta go nie interesuje i się nie będzie takimi głupotami zajmował!
@Syn_Tracza: co? To po co autostrady trzypasmowe? :D
@malinq: Stary, najpierw przeczytaj co skomentowałem. Lokalną drogę w mieście a nie autostradę.