Aktywne Wpisy
TenXen47 +983
Oto zdjęcie Bytomia z 2023 roku. Które równie dobrze mogłoby być z 2003. A gdyby nie auta i satelity to 1963.
#polska #bytom #slask #zalesie #fotografia
#polska #bytom #slask #zalesie #fotografia
stanleymorison +290
farmaceutka ogarnia tylko recepty i podaje leki i zarabia 4k na rękę
nie kumam tego świata
#praca #pracbaza
no właśnie nie każdy potrafi podawać leki... samych refundowanych masz 2500... plus z 10razy tyle innych. gdyby to była profesja która jest taka prosta i ma słaby PR jak mówisz, to byle Joasia z żabki mogła by podawać leki z półki.
A farmaceutów masz tylko ok.30k w Polsce. Prawników ok... 25k... studia Farmacji są w ujj trudne
5k to wypluwa magistrów prawa.
z tych magistrów tylko promil zostaje prawnikami....
jednak musisz trochę pożyć jeszcze.
Nie osoba po prawie nie jest prawnikiem.
Ja jestem mgr. prawa i mam lic. z administracji...
I pracuje w korporacji w dziale IT.
Wielu po prawie pracuje w urzędach, działach prawnych firm czy kompletnie w innych branżach, niewielu zostaje adwokatami i pracuje w kancelariach czy zakłada swoje działalności ... Po magistrze trzeba zrobić jeszcze aplikacje która trwa 3 lata.. skąd taki skrót że Mgr. prawa to prawnik
branża IT jest bardziej przyszłościowa i bardziej dochodowa docelowo. Kolejne 3 lata aplikacji na radcę prawnego albo adwokata po studiach to byłaby strata czasu.. szczególnie że nie mam żadnych koneksji ani nikogo w rodzinie z kancelaria prawną. ( ͡°
jak Ty się do stylu luźnego pisania komentarzy na portalu ze śmiesznymi obrazkami przypierd@alasz, to wróć do swoich górnolotnych myśli o otaczającym cię świecie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
wyobrażam sobie ciebie aplikującego gdziekolwiek jako magister i pisanie "mgr. Adam Kowalski", przecież to idzie do kosza
Komentarz usunięty przez autora