Wpis z mikrobloga

@cecidimus: w tym problem że mają dobry PR... Twoje bajania i wywody to wypaczenie...

no właśnie nie każdy potrafi podawać leki... samych refundowanych masz 2500... plus z 10razy tyle innych. gdyby to była profesja która jest taka prosta i ma słaby PR jak mówisz, to byle Joasia z żabki mogła by podawać leki z półki.

A farmaceutów masz tylko ok.30k w Polsce. Prawników ok... 25k... studia Farmacji są w ujj trudne
@cecidimus: ... ja pierd0le.

Nie osoba po prawie nie jest prawnikiem.
Ja jestem mgr. prawa i mam lic. z administracji...

I pracuje w korporacji w dziale IT.

Wielu po prawie pracuje w urzędach, działach prawnych firm czy kompletnie w innych branżach, niewielu zostaje adwokatami i pracuje w kancelariach czy zakłada swoje działalności ... Po magistrze trzeba zrobić jeszcze aplikacje która trwa 3 lata.. skąd taki skrót że Mgr. prawa to prawnik
@cecidimus: Bo potrzebowałem Prawa do rozwoju, te studia same w sobie są bardzo dobre, administracja mnie zawiodła, prawo znużyło... mogę w każdej chwili być tak zwanym doradzą prawnym.. i udawać "prawnika"

branża IT jest bardziej przyszłościowa i bardziej dochodowa docelowo. Kolejne 3 lata aplikacji na radcę prawnego albo adwokata po studiach to byłaby strata czasu.. szczególnie że nie mam żadnych koneksji ani nikogo w rodzinie z kancelaria prawną. ( ͡°
@huruk91 luźne pisanie to stawianie kropki po "mgr"? wyszedł na jaw twój totalny brak jakichkolwiek kompetencji do sporządzania pism, teraz już wiem, że nie zostałeś w branży, bo nikt cię po prostu nie chciał, bo mimo wielu lat studiów nadal nie ogarnąłeś ortografii

wyobrażam sobie ciebie aplikującego gdziekolwiek jako magister i pisanie "mgr. Adam Kowalski", przecież to idzie do kosza