Wpis z mikrobloga

Doszliśmy do momentu w historii kiedy jazda konna jest nazywana ,, męczeniem zwierząt" Niech już zresetuja ta symulacje

@revinPL: pamiętaj o drażach korsarzach
  • Odpowiedz
@Flypho: Nie dość ze marny oponent w dyskusji to jeszcze kłamca - pisałeś o Chinach

Wybrałem sobie najłatwiejszy cel? Nadal walczysz z chocholem, nadal gowno o mnie wiesz, nadal to jest argument ‚ty też’ który jest na poziomie ad personam, który nic nie zmienia w tej dyskusji ze nad tymi zwierzętami się po prostu znęca.

Ale odpowiem ci - jestem weganinem dla zwierząt, działam na ich rzecz od lat i
  • Odpowiedz
@Szalom:
Ale ja nawet z tobą nie dyskutuje tylko ci wytykam p---------e, lel. xD Możesz zrobić z tym faktem co chcesz, możesz się nawet zesrac ze złości, że nie podoba ci się mój sposób prowadzenia "dyskusji". Twoje prawo.
Nie oburzają mnie walki psów. Gdzie tak napisałem w ogóle? Tak samo z tymi dziećmi. Daj cytaty.
  • Odpowiedz
@Szalom: Możesz się dwoić i troić, ale kolega @Flypho: ma trochę racji. No bo jak inaczej niż hipokryzją nazwiesz apelowanie o dobro koni na igrzyskach, gdy jednocześnie bez mrugnięcia korzystasz z dóbr wytworzonych przez nędzarzy w krajach trzeciego świata?

Zostawiam ku refleksji.
  • Odpowiedz
@Halbr: Aha i nie robię z siebie świętego w tym przypadku, napisałem że nie walczę jakoś szczególnie o te konie, są ważniejsze sprawy dla mnie, po prostu reaguje - i zareagowałem w tym wypadku - na kretyńskie komentarze że koń nie cierpi przecież, lewaki wymyślajo. Trzeci raz to zaznaczam. Oczywiście odpowiadam totalnie na ad personam, co nic nie zmienia, i ogólnie powinienem to zigonorwać
  • Odpowiedz
@Szalom:
Właśnie w tym swoim wysrywie zrównałes intencjonalne spowodowanie zagrożenia dla życia człowieka do baby która se jeździ na koniu w Tokio. XD mój przykład co byś o nim nie myślał, był dużo bardziej adekwatny i w ogole nie tak absurdalny.
  • Odpowiedz
Zostawmy już te konie, jak można apelować o dobro w czymkolwiek jeżeli korzysta się z dóbr tworzonych przez nędzarzy? Każdy kto apeluje o cokolwiek przecież jest hipokrytą w takim wypadku? No tak czy nie?

@Szalom: Ogólnie tak, ale po prostu niektóre przypadku rzucają w się oczy bardziej niż inne. Apelowanie w wąskim i stosunkowo niewielkim problemie jakim są konie lub jeszcze bardziej konie olimpijskie brzmi śmiesznie, gdy się zwróci uwagę
  • Odpowiedz