Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 88
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xiv7: a czemu po świecie można chodzić nie będąc zaszczepionym na WZW C albo latać samolotem bez testu na HIV?!?? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

a potem się dziwić, że prości ludzie nie chcą się szczepić, jak ci niby mądrzy mają takie argumenty xD
  • Odpowiedz
@xiv7: dzisiaj prawo jazdy do poruszania sie samochodem, jutro prawo chodzenia po poruszenia sie po chodnikach.

Ale niewolnik i tak sie bedzie cieszyl i pojdzie wyrobic prawo jazdy. Ja jestem wolnym czlowiekiem i jezdze bez prawa jazdy, a na prawpjazdynian tylko pluje
  • Odpowiedz
  • 17
@xiv7 foliarze szczekają, że fikolek a nawet nie potrafią uzasadnić dlaczego, ta analogią jest w 100 procentach trafna xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 19
Szuria:
- oburza się i wyśmiewa analogię ograniczania praw w kontekście szczepień do prawa jazdy

Ta sama szuria:
- postuje i podnieca się porównywaniem szczepień do Auschwitz, obozów koncentracyjnych, cyklonu b, a lekarzy do doktorów Mengele

¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@xiv7: A wiekszym rozwinięciu chodzi o nabycie umiejętności aby poruszać się po drodze, czego nie rozumiesz? A wiesz ze myśląc tak to każdy może być lekarzem…. Tworzenie problemow na sile
  • Odpowiedz
  • 6
@xiv7 sam tekst taki średnio śmieszny, ale jak się antyszczepy zesrały w komentarzach to kekłem bardziej niż się spodziewałem xD
  • Odpowiedz
  • 1
Czy prawo jazdy uprawnia wsiadania do samochodu czy autobusu czy prowadzenia go ? Zakaz wejścia niezaszczepionych do obiektów to tak jakby zabronić nieposadajacym prawa jazdy wsiadać do pojazdów.
  • Odpowiedz
porownujesz kretynska szczepionke na jedna choroba do prawa jazdy

@wiem_wszystko: Zamiast prawa jazdy możesz wstawić dowolną rzecz: od licencji na dźwig, dawkowania leku na receptę, po... pełnoletniość (wielka "segregacja" powoduje, że gówniarze nie mogą kupić wódki). Analogii jest mnóstwo, tylko trzeba mieć otwarte oczy.
  • Odpowiedz
@xiv7: akurat z prawem jazdy kiepskie porównanie, bo ciężko porównywać nabycie pewnych kwalifikacji do przestrzegania pewnych ogólnych reguł, ale z przepisami już byłoby lepsze ( ͡° ͜ʖ ͡°) "dlaczego każą mi się stosować do przepisów drogowych, przecież sam wiem lepiej jak mam jechać, gdzie moja wolność??11?" - tak ich widzę xD
  • Odpowiedz
  • 5
czemu po świecie można chodzić nie będąc zaszczepionym na WZW C albo latać samolotem bez testu na HIV?!?? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

a potem się dziwić, że prości ludzie nie chcą się szczepić, jak ci niby mądrzy mają takie argumenty

@Ogau Bo ani HCV, ani HIV nie zarażają drogą kropelkową? No nie mogłeś lepiej wyśmiać argumentów prostych ludzi XD
  • Odpowiedz