Wpis z mikrobloga

Czemu żeby móc jeździć samochodem po drogach publicznych trzeba mieć prawo jazdy? ( ͠° °) Przecież to segregacja ludzi na tych co mają prawo jazdy i nie mają, ja chce jeździć bez prawa jazdy. Przecież to MÓJ samochód i wara władzy państwowej co z nim robię. PRAWOJAZDYanie się zesrali i będą zakazywać człowiekowi jazdy własnym samochodem, a posluszni niewolnicy zap*erdalają na piechotę jak nie mają prawa jazdy bo tak im kazano. A niby prawo jazdy jest "dobrowolne".
#koronawirus #bekazpodludzi #heheszki
  • 88
Bo tymi się nie zaraża drogą kropelkową

@BotGirl: rozumiem, że to jedyna droga zakażenia? @Tarec:

No ale dobrze. Dlaczego więc można jeździć bez testu na grypę, rinowirusy, gruźlicę, ospę, MERS, SARS? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a czemu po świecie można chodzić nie będąc zaszczepionym na WZW C albo latać samolotem bez testu na HIV?!?? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Ogau: rozumiem że jak wchodzisz do samolotu, to ruchasz bez gumy każdego pasażera i załogę, co nie? XD
@xiv7: Czemu ludzie, który mają prawo jazdy nie dostają samochodu od państwa? Ja chce jeździć! Mam prawo jazdy a nie mam samochodu przecież to MOJE PRAWO JAZDY jak ja mam jeździć bez samochodu :/
@Chuseok: @xPekka: ale się zesraliście że ktoś śmie się z was śmiać xDD

Żeby nie było - ja nie jestem za żadnym zmuszaniem do szczepień czy zamykaniem biznesów. Uważam tylko że osoba zaszczepiona powinna mieć pierwszeństwo do leczenia w razie złapania tego cholerstwa, a osoby niezaszczepione powinny za to samo leczenie dodatkowo płacić. Twoje ciało, twój portfel, twój wybór.
@Vaerlin: Rozumiem, że jak siedzisz w samolocie to pozwalasz na siebie napluć każdemu pasażerowi? ( ͡° ͜ʖ ͡°) możesz też pokazać badania ile osób zaraziło się w samolocie. Śmiało. Znam te wyniki, ale poczekam aż sam wrzucisz.

No i za granicę można jechać samochodem. Serio.

Zresztą zaszczepieni roznoszą wirusa W TYM SAMYM STOPNIU, co niezaszczepieni.

plot twist - byłem zaszczepiony szybciej, niż ty. Po prostu wymaganie testów
@Ogau: Ale o czym my w ogóle rozmawiamy? Porównujesz wirusy przenoszące się drogą płciową lub przez kontakt z krwią do wirusa przenoszącego się drogą kropelkową i nie widzisz w tym lekkiego braku sensu? xD Btw, chętnie rzucę okiem na te badania
@Vaerlin: ja tylko zastosowałem równie głupi argument. OP porównał szczepionkę do prawa jazdy, a ja nie mogę wirusa do wirusa? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Ogau: Jeden rabin powie tak… ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Among the 16 persons in whom SARS-CoV-2 infection was detected, 12 (75%) were passengers seated in business class along with the only symptomatic person (attack rate 62%). Seating proximity was strongly associated with increased infection risk (risk ratio 7.3, 95% CI 1.2–46.2). We found no strong evidence supporting alternative transmission scenarios. In-flight transmission that probably originated from 1
@Vaerlin: no tutaj mamy long flights. We wcześniejszym badaniu mamy short and medium flights. Czyli po Europie spokojnie można latać bez stresu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@xiv7: Ale co maja uprawnienia na obsługę pojazdów mechanicznych do decydowania o własnym ciele xD. Jesteś zaszczepiony ? Nie ma dla ciebie zagrożenia i zamknij mordę
@xiv7: Widzę, że w komentarzach mamy dwa obozy - jeden drze się na OPa bo nie rozumie wpisu, drugi mimo zrozumienia też się drze na OPa za #!$%@?ą analogię a ja powiem, że super wysryw, uśmiechnęłam się i daję plusa XD
@Chuseok: @xiv7: @xPekka:

- Mój tata wszędzie jeździ autem od 40 lat, nie zapina pasów i jeszcze nigdy nic mu sie nie stało
- Ja tam nic nie mam przeciwko zapinaniu pasów, wszystkie przepisy ruchu drogowego stosuje ale po prostu boję sie że jeszcze nie znamy skutków ubocznych. Słyszałem że brata znajomej siostry szwagra mama była super zdrowa, zaczęła zapinać te pasy i tydzień temu lekarz stwierdził że ma
@xiv7: Bedzie można zaraz po tym jak dwunodzy zabronią, jednonogim chodzik po chodniku, bo Ci mogą przecież się latwiej potknac i upasc na takiego dwunogiego i mu krzywde zrobic.