Wpis z mikrobloga

Czemu żeby móc jeździć samochodem po drogach publicznych trzeba mieć prawo jazdy? ( ͠° °) Przecież to segregacja ludzi na tych co mają prawo jazdy i nie mają, ja chce jeździć bez prawa jazdy. Przecież to MÓJ samochód i wara władzy państwowej co z nim robię. PRAWOJAZDYanie się zesrali i będą zakazywać człowiekowi jazdy własnym samochodem, a posluszni niewolnicy zap*erdalają na piechotę jak nie mają prawa jazdy bo tak im kazano. A niby prawo jazdy jest "dobrowolne".
#koronawirus #bekazpodludzi #heheszki
  • 88
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xiv7

Czemu żeby móc jeździć samochodem po drogach publicznych trzeba przestrzegać przepisów? ( ͠° °) Przecież to segregacja ludzi na tych co jeżdżą zgodnie z przepisami i nie, ja chce jeździć bez prawa jazdy tak szybko jak uważam za bezpieczne. Przecież to MÓJ samochód i wara władzy państwowej co z nim robię. Bezpieczniki się zesrali i będą zakazywać człowiekowi jazdy własnym samochodem 300km/h, a posluszni niewolnicy
  • Odpowiedz
@xiv7: Oświece Cię. Mając samochód ale nie mając prawa jazdy możesz się nim w pełni legalnie poruszać po swoim terenie. Drogi są publiczne i prawo jazdy to tylko przepustka do jazdy po nich. Ale kto bogatemu zabroni, wyasfaltuj se pole i bzikaj
  • Odpowiedz
@Jan_Niezbendny: a o nałożonych limitach w hotelach, imprezach, żeś pan czytał? O braku możliwości wyjazdu za granicę bez szczepienia czy testu bo cie na kwarantannę skierują albo zawrócą? Przecież to już jest ograniczanie podstawowych praw w dostępnie do usług i samostanowienia.
Do tego w praktyce jest to martwe prawo, bo nie dość, że pytanie o historię danych medycznych jest nielegalne, to na wakacjach w hotelu kierownik mi podsunął kartkę, "państwo
  • Odpowiedz
@Kolej00rek:
oświece cię. bedąc niezaszczepionym możesz się legalnie najeść czy zrobić zakupy, bylebyś nie wychodził z domu. możesz zamówić gotowe/kupić składniki online, samemu ugotować. Kto bogatemu zabroni. Załóż konto no allegro i bzikaj
  • Odpowiedz
@xiv7: Uwielbiam jak idioci przyjmują za pewnik ze prawo jazdy to coś dobrego i słusznego xD zamiast widzieć w tym odpowiednik paszportów covidowych - zbędna biurokracje która przed niczym nie chroni, bo wypadki i tak dalej są, a jedynie powoduje problemy. Kto chce i tak je ma.
  • Odpowiedz
@fan_comy: serio? Porównywanie odbieranie obywatelskich praw ludziom, bo nie chcieli byc ochotnikami w dobrowolnym szczepieniu, do wyrobienia sobie uprawnień do kierowania pojazdem? Przecież to jest robienie k---y z logiki xD
OP to troll ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@xiv7: Osoby które ukończyły 18 lat przed 19 stycznia 2013 mogą się poruszać tak zwanymi mikrosamochodami po drogach publicznych bez prawa jazdy kat. B lub B1 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@xiv7 o kurła.. Tak debilnego wpisu to jeszcze tutaj chyba nie przeczytałem xD w każdym bądź razie poprzeczka wyżej postawiona niż szury i ich teorie spiskowe XD
  • Odpowiedz
Czemu żeby móc jeździć samochodem po drogach publicznych trzeba mieć prawo jazdy? ( ͠° °) Przecież to segregacja ludzi na tych co mają prawo jazdy i nie mają, ja chce jeździć bez prawa jazdy. Przecież to MÓJ samochód i wara władzy państwowej co z nim robię.

@xiv7: w końcu coś mądrego powiedziałeś
  • Odpowiedz