Wpis z mikrobloga

Ktos z was tez juz ma dosc full remote pracy? Brakuje mi strasznie kontaktu z zespolem, takiego fizycznego, smieszkow w kuchni i jakiejs takiej realcji z teamem. Pracuje zdalnie od 1.5 roku i kurde szczerze mowiac mam dosc. Wydaje mi sie, ze najlepszym kompromisem bylalby praca hybrydowa 2/3 biuro/zdalnie, ale przegladajac teraz oferty pracy widze, ze wszystko jest full remote.

Ma ktos z was podobnie? Zmeczenie pelna zdalka? Jeszcze u mnie doszedl fakt, ze mam nowy zespol, na oczy sie nie widzielismy i tak dziwnie sie pracuje...

#testowanieoprogramowania #it
  • 153
via Wykop Mobilny (Android)
  • 13
@czuczupikczu: U mnie korpo od września wraca do biur, w modelu hybrydowym. HRy już od miesiąca spuszczają się nad tym jak to zajebiście będzie pracować z biura. A jednocześnie grożą, że będą pilnować tego, że pracownik ma 2 dni w tygodniu być w biurze. Szef stwierdził, że pracować będziemy jak chcemy. Bo na około 25 osób do biura nie chce wracać nikt. Najwyżej posypią się aneksy na telepracę ¯\_(ツ)_/¯. Pracę z
@czuczupikczu: ja "przepracowałem" (specjalnie w cudzysłowie, bo w sumie #!$%@? zrobiłem) 2 tygodnie na zdalnym i wróciłem do biura, bo mi było wstyd przed szefem, jakby zapytał co zrobiłem, to bym musiał ściemniać xD Za #!$%@? dom to nie jest dla mnie miejsce pracy, nie idzie się skupić, zero samodyscypliny.
@czuczupikczu: W firmie gdzie pracuję jestem w mniejszości jako osoba której zdalna praca odpowiada w 100%. Zdecydowana większość ludzi dobrowolnie pracuje z biura przez większość tygodnia. Mamy natomiast o tyle fajnie, że jest pod tym względem dowolność, każdy pracuje jak chce. Osobiście za żadne skarby nie chciałby wracać do biura nawet na jeden dzień w tygodniu. Pojawiam się kiedy muszę pozałatwiać jakieś papierkowe sprawy lub mam ważne spotkanie, ale to wypada
@czuczupikczu: Cierpiałem na zdalnej, bo nie miałem takiego tempa jak w biurze. Zawsze coś mnie rozpraszało.

Na szczęście wróciliśmy do normalności, ale obstawiam, że na jesień znów będzie hybrydowo.

Szkoda mi tylko tego, że na mojej zmianie utworzyłem sobie nowe znajomości, które ciężko kontynuować gdy jest pełny skład. ¯\_(ツ)_/¯
jahahaha zajebiście jest i strasznie się cieszę, że wam ekstrawertykom to tak #!$%@?

mam nadzieję, że będzie jeszcze 15 fal i zamkną wszystkie biura na zawsze i wam #!$%@?

za te wszystkie lata, nareszcie role się odwróciły

@BudgetRevolution: xd

Niech ekstrawertycy wyjdą poza swoją strefę komfortu i siedzą w domu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@czuczupikczu: po co mi jeździć do biura jak mogę pracować zdalnie i oszczędzam 2 godziny dziennie na dojazd i na dodatek zostaje mi kilka stówek w kieszeni. A z ludźmi gadam po pracy właśnie sobie byłem na piłce nożnej i jest w pyte i na dodatek nadal mam czas jeszcze zanim pójdę spać. Po prostu znajdź se jakichś znajomych czy coś i z nimi się spotykaj po pracy.
@wetorek2: Bo uwielbiam kontakt z ludźmi, a że zasadniczo nie mam wrogów i każdy mnie lubi to nie mam problemów w użeraniu się z nimi. A sam czerpię dużo energii i lepiej czuję się psychicznie gdy przebywam wśród ludzi + nie lubię pracować przy komputerze w domu ani za dużo w tym domu przebywać.