Wpis z mikrobloga

@kurazjajami: cba/abw to raczej jeśli jest dostęp do informacji niejawnych itp i z tego co słyszałem to procedura trwa długo, jest sporo prywatnych pytań. Pracując w prywatnej firmie, może się trafić projekt, który będzie wymagał takich uprawnień od pracowników
  • Odpowiedz
@kurazjajami: Podpisujesz papier, że zgadzasz się na sprawdzenie i za jakiś czas przychodzi info, że jesteś ok lub nie jesteś ok ( ͡° ͜ʖ ͡°) Może się zdarzyć, że ktoś będzie o Ciebie pytał np. sąsiadów.
  • Odpowiedz
@kurazjajami: nie wiem jak w takiej typowej firmie skarbu państwa, ale moja ex pracowała w firmie, która robiła deale z armią. Posiadała dostęp do materiałów poufnych NATO któregoś tam stopnia. Miałem podsłuch na telefonie (dowiedziałem się z z 3 miesiące później), wywiady wśród sąsiadów, sprawdzali czy wyjeżdżałem za granice itd.
  • Odpowiedz
@kurazjajami: wiesz na ile się ugadałeś to już Twoja sprawa, kwestia taka, że to teraz zje Ci troche czasu, żeby potem sie nie okazalo, że zaoferują Ci coś, co nie pasuje.

EDIT 13k brutto - no jak jestes junior / mid to ok (IMO)
  • Odpowiedz
@mccloud: stawka wydaje mi sie spoko. jest tak jak piszesz junior/mid. troche mnie denerwuje, ze b2b nie idzie wziąć, no ale coś za coś. W każdym razie na rozmowę pójdę, bo akurat może coś ciekawego bedzie.
  • Odpowiedz
@mccloud: przy 12k brutto pracodawca placi okolo 14.5k. Jezeli tyle byłoby na umowie to w skali roku mamy 174k. Wydaje się to dobrą kwotą na b2b, ale w sumie nie wgłębiałem się aż tak w ten temat.
  • Odpowiedz
@kurazjajami: No jak jesteś na etapie ugadywania sie jeszcze z pracodawca to tak. (bonusem są tu koszty ktore bedziesz mogl wliczyc).

Z mojego doświadczenia jesteś tak na granicy - dobrze się dogadasz to jest ok. Nie dogadasz się to UoP też jest ok.
Tu dochodzi wiele czyników poza wynagrodzeniem, które dla jednych są plusem a dla innych nie.
  • Odpowiedz
@kurazjajami np dla mnie teraz jest priorytetem elastyczność. Pracuje z kilkoma przerwami w ciągu dnia i nikomu to nie przeszkadza. Podobnie z ilością urlopu. 25 dni na rok to definitywnie za mało, poza tym nie pamiętam kiedy ostatnio brałem dzień wolny. Raczej biorę kilk godzin jednego dnia, godzinę innego. Więc w UoP raczej mi się ciężko wpasować. No i tylko i wyłącznie praca zdalna.

Inni jeszcze pewnie patrzą na możliwość pracowania
  • Odpowiedz