Aktywne Wpisy
HaPe +40
Pewien Szaszka chce bym mu sprezentował 200 zł na urodzinny, dodam, że moja cena jest obecnie najniższa na OLX/allegro. Jestem na OLX od ponad dekady, ale z takim czymś to się jeszcze nie spotkałem, ktoś miał podobne doświadczenia?
#olx #allegro #aliexpress #ukraina #januszebiznesu
#olx #allegro #aliexpress #ukraina #januszebiznesu
Tulky +36
W wpisie napisałem, że jako 27-latek spotykam się z 16-latką. W komentarzach oczywiście fala oburzenia. To teraz napiszę jak to wygląda z mojej perspektywy.
*1. Jak się poznaliśmy?*
Byłem na imprezie z okazji 25 urodzin mojej koleżanki. Byli tam zarówno jej znajomi jak i rodzina. Wiadomo, jak jest. Trochę wypiłem i po prostu strasznie chciało mi się tańczyć. Zapraszałem dziewczyny w moim wieku do tańca i po 1-2 tańcach wracały do stołu,
*1. Jak się poznaliśmy?*
Byłem na imprezie z okazji 25 urodzin mojej koleżanki. Byli tam zarówno jej znajomi jak i rodzina. Wiadomo, jak jest. Trochę wypiłem i po prostu strasznie chciało mi się tańczyć. Zapraszałem dziewczyny w moim wieku do tańca i po 1-2 tańcach wracały do stołu,
Co wybierasz
- Wybieram 16-letnią Bachledę-Curuś 78.1% (613)
- Wybieram 30-letnią Bachledę-Curuś 21.9% (172)
@smyl:
Próbuję ci uświadomić, że siedząc na dupsku cały dzień i stukając w klawiaturę na vikop.ru, masz niewielkie pojęcie o priorytetach, aspiracjach i sposobach na życie starożytnych Żydów. I to, co ty o nich sądzisz ma zerowe znaczenie xD.
@Flypho: w drugą stronę też to działa. Więc może pora, żeby Biblię odłożyć na półkę jako historyczną ciekawostkę i świadomie budować własną moralność, zamiast opierać się na słowach spisanych w namiotach na pustyni 2000 lat temu.
akurat nauki kościoła mają mało wspólnego z
@smyl: dokładnie tak by podpowiadał rozum, gdyby nie uczucia. AI, bez sztucznych ograniczeń, zrobiłaby dokładnie to samo, aby osiągnąć zakładany cel.
@DunningKruger: no i? ST jest częścią Biblii, słowa Jezusa na temat ST są jasne.
W czasach gdy był pisany, cywilizował dzikusów.
Tylko nasza europejska moralność opiera się w dużej mierze na słowach Jezusa. Czy ci się to podoba i czy w niego wierzysz to już osobna, mniej istotna kwestia. To, co nazywasz „swoją moralnością” jest rozwinięciem idei starożytnych filozofów i etyków. I jednym z nich niewątpliwie był Jezus. Za kilkadziesiąt lat od dziś, współczesne praktyki moralne tez będą oceniane jako dzikie i niecywilizowane. Idąc tym tropem możesz powiedzieć ze ludzie na
@ssauczo_pauczo: nie, tak się nie da. Trzeba mieć jakieś narzędzie do sterowania ludźmi. Trzeba jakoś uzasadnić wojny i czystki etniczne (przecież nie powiemy im, że chodzi o ropę).
@bartolomis
@Flypho
@smyl
@smyl