Aktywne Wpisy
thorgoth +250
Obejrzałem Łowców Skór, znakomity dokument od MAX (dawne HBO). Opowiada o procederze handlu informacjami o zgonach pacjentów przez załogi karetek pogotowia w Łodzi oraz o przypadkach gdy załoga karetki pomagała pacjentowi odejść z tego świata.
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
Essapierds2007 +57
Ostatnio chodzę na siłownię o 10:00, robię dwugodzinny trening i powiem Wam, że to najlepsza pora na ćwiczenia. Nie wiem dlaczego ludzie się katują chodzeniem wieczorami czy o świcie. O 10:00 praktycznie nie ma ludzi, polecam wszystkim tę godzinę. Nie będziecie żałowali, podziękujecie później. Akurat 2h po śniadaniu i 2h przed obiadem. #mikrokoksy
Ciebie zbaitować, to jak zabrać dziecku cukierek. Pod każdym wpisem na #bekazkatoli łapiesz ból dupska.
Otwarłem sobie dzisiejsze czytania w kościele i nawet mandatu bym nie dostał. Taka bzdurę mógł napisać tylko ktoś kto nigdy Biblii nie czytał xD
@Flypho: I rozgniewał się Mojżesz na dowódców wojska, na tysiączników i setników, którzy wracali z wyprawy wojennej. Rzekł do nich: «Jakże mogliście zostawić przy życiu wszystkie kobiety? One to za radą Balaama spowodowały, że Izraelici ze względu na Peora dopuścili się niewierności wobec Pana.
Jesteś jakimś izraelskim dowódca starożytnego wojska, że bierzesz ten cytat do siebie? xD Bo wiesz, zakładam, że "zrobić to co tam jest napisane" zakłada też znalezienie się w opisywanym tam kontekście, a nie że jako cywil zaczniesz zabijać polskie dzieci. Na moje to chyba musiałbyś zacząć od tego tysiącznika lub setnika.
Tak, i co dalej?
Ja w żadnego nie wierzę xD, ale wierzę w rozum, którego ci jednak trochę brakuje. Próba brania Biblii "jak jest" i wiara 1:1 w to, co tam zapisano charakteryzuje właśnie chrześcijan. Skoro się deklarujesz, że nim nie jesteś, to oczekiwałbym od ciebie jakiejś minimalnej znajomości historii i interpretowania jej treści przez jej pryzmat.
@Flypho: i rozum podpowiada Ci, że czasem jak wojsko rucha kobiety jakiegoś ludu, to słusznym jest, żeby to samo wojsko dokonało na tym ludzie ludobójstwa etnicznego mordując wszystkich oprócz dziewic - dziewice są bowiem przydatne do rodzenia synów, a jest pewność, że nie urodzą dziecka mężczyźnie z mordowanego ludu (kobiety ofc są bez znaczenia)?
Znasz w ogóle historię narodu żydowskiego? Rozumiesz, że oni się n----------i o przetrwanie i to było dla nich być albo nie być?