Wpis z mikrobloga

@jaca_66: Zmien prace i sie nie przyznawaj jaki masz background etc. Dasz palec u-------a cala reke i to jest Twoja wina w jakiejs czesci. No i nigdy nie akceptuj zadnej roboty po godzinach/weekendach itp. Bo to sie przeradza zwykle w nawyk.
  • Odpowiedz
Nie odwalaj z jakimiś mailami z 10 osobami na CC, tym sposobem najprawdopodbniej tylko narobisz kwasu.

@auczak: Osoba która sugerowała 10x CC, to miała na myśli, żeby był ewentualny dowód w sądzie pracy, jakby go wyrzucili i/lub oskarżyli o zawalanie pracy..
  • Odpowiedz
@jaca_66:
Co to w sumie za patola, żeby TL cisnął po programistach? xD Nigdy czegoś takiego nie widziałem, a trochę w branży siedzę. I siedzą na tym dailu ci programiści, ten TL im ciśnie a oni co? Głowy po sobie i słuchają tej tyrady? xD Bo szczerze mowiąc to sobie nie mogę wyobrazić. W najlepszym wypadku by się rozłączyli i donieśli komuś wyżej, że robi chlew, w najgorszym sami by
  • Odpowiedz
@jaca_66:
No dobra, ale to w sumie jeszcze do mobbingu daleka droga. I ten programista co? Uszy po sobie i przyjmował takie p---------e ze spokojem? Nawet mu nie zwrócił uwagi, że sobie nie życzy takich tekstów? No panie, jak komuś nie zakomunikujesz, że będziesz stawiał opór albo go czynnie nie postawisz to czego się spodziewasz bo takim boroku?
  • Odpowiedz
@Flypho: na poczatku nikt nie zwracal a byla nas piatka wlacznie z nim, dopiero jak jeden sie zwolnil i przyszedl kolejny to tamten kolejny zaczal sie stawiac ale wtedy ja juz sie zwolnilem potem, robilem tam tylko 5msc, normalne korpo, po prostu TL byl.jebniety
  • Odpowiedz
@jaca_66: Musisz sobie odpowiedzieć na jedno zajebiście ważne pytanie, i bez zaskoczenia brzmi ono: czy lubisz to robić? Pomijając atmosferę i zarobki. Czy podoba Ci się to, że dostajesz trudne zadania, czy nie? W mało której firmie IT jest tak, że programista tylko programuje, a tester tylko testuje. Może w korpo, ale nie pracowałem tam nigdy, więc nie wiem ¯\_(ツ)_/¯

Dlaczego odpowiedź na to pytanie jest ważna?
Bo jeśli nie odpowiada Ci
  • Odpowiedz