Wpis z mikrobloga

@jaca_66: Przygotuj testy do tego zadania, takie typowe testy e2e. Wszystko ładnie pokryj testami, może nawet jakieś automaty i będzie git. A jak się ktoś zdziwi, to powiedz że jesteś testerem.
  • Odpowiedz
@jaca_66: Jasne, że pogadaj o tym z Twoim managerem, ale na początek zrób to na spokojnie, bez wyrzutów i żali. Powiedz mu, że cieszysz się, że zespół Ci ufa i zlecane są Ci tak ambitne zadania (tu kilka przykładów), ale Ty zatrudniałeś się jako tester, taką pensję otrzymujesz i takie zadania chciałbyś wykonywać. Powiedz mu, że widzisz 2 rozwiązania, czyli powyższe = po prostu bycie testerem i wykonywanie takich obowiązków,
  • Odpowiedz
@auczak: manager z zespołu, a te zadania zleca mi on wraz z team leaderem, team learowi nie mówiłem o tym, tylko mu sugerowałem że trochę nie halo, ale dobitnie się nie postawiłem
  • Odpowiedz
Ja bym zrobił tak jak pisze @BShKF. Rozmowa 1:1 z najbardziej odpowiednią osobą.
Nie odwalaj z jakimiś mailami z 10 osobami na CC, tym sposobem najprawdopodbniej tylko narobisz kwasu.
  • Odpowiedz
Ciężko mi wyczuć organizacje w Twojej firmie. U nas takie sprawy rozwiązuje się z team leadami bo to oni zarządzają zespolem. Ewentualnie VP of engineering (szef wszystkich inżynierów). Podobnie miałem w poprzedniej firmie w której pracowałem. Product managerowie zazwyczaj nie wynikają w wewnętrzna organizację zespołu.
  • Odpowiedz
@RandomizeUsr0: Dzieki za radę, poki co planuje pozostac jako tester, ale starać się wdrozyc, stawiac jako zeby mi nie dawali taskow programistycznych. Pociagne tak jeszcze 6 miesiecy aby miec rok pracy w CV i wtedy zobacze co dalej, na moim mikroblogu pisze wiecej o tym, dosc ciekawa historia na bieżaco. Dzieki za wsparcie bo to bardzo pomaga, szczegolnie w takich chwilach, bede pamietac :))
  • Odpowiedz
@jaca_66: Zawsze możesz to potraktować jako próbę charakteru, naukę stawiania się. Uznaj pracę za spaloną i rozkminiaj jak to rozegrać, żeby:
a) Odwalili się od ciebie
b) Płacili więcej

Jeśli będziesz zbyt bezczelny to cię najwyżej wywalą z roboty i znajdziesz nową, lepszą. Ich wina, to oni walą w ciula od początku, a nie ty. Oni wiedzą, że walą w ciula, więc rozmowa rozgrywa się z pozycji: pracownik mobbingowany i
  • Odpowiedz
To, że coś już wiesz to nie znaczy, że nie możesz poudawać, że nie wiesz i w związku z tym twoja praca będzie polegała na dowiedzeniu się, czyli w twoim przypadku czas wolny.
  • Odpowiedz