Wpis z mikrobloga

#monitor #programowanie #sprzetkomputerowy
Witam, wciągłem się na nowo w klepanie kodu, po ogromnej przerwie i problemów psychicznych związanych z javą.
Zacząłem bez stresu bawić się w javascript na froncie - tak zlinczujcie mnie.

Potrzebuje monitora dodatkowego.
Aktualnie posiadam: 24 cale 144hz na TN'ie - sprzęt do grania ras na ruski rok
+ della xpsa 17" pomijam rodziałke 1600. - nie używam go razem z monitorem ( ale myślałem nad tym ).

Pytanie w co lepiej pójść.
Zostawić 24 TN który mam + dokupić drugi jakiś 24 full hd za 200/300 zł polisingowego Eizo np.
Kupić widescreena 32 cale 144hz - a tamtego 24 opylić.
Kupic 27.
Lub inne rozwiązanie.

Myślałem jeszcze nad lapkiem, ale męczy mnie to podpinanie, czasem też go gdzieś zostawię ( w pracy czy w samochodzie).

Pracowałem kiedyś na 2x 24 ale czy te czasy już nie minęły?
32 + 24 może byłoby lepsze.

Zazwyczaj mam 2 okna w VSC + jakąś dokumentacie i podgląd. Aktualnie muszę się przełączać.

Poradzicie coś? Wiem że rozwiązania są różnie budżetowe. Najtaniej drugi 24 poleasingowy.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@oguras: jadę nadlej na full hd 24 + xps 15" - czasem nawet go nie podpinam. Teraz siedziałem trochę w backendzie, bo jestem zielony wiec nawet starczyło. Ale jak już pracuję nad czymś konkretnym to ciężko mi dokumentacje czytać i testować jednocześnie - wydajność spada. Xiaomi był w fajnej ceneie wcześniej - żałuję że nie kupiłem.
Chciałem coś dużego i 144hz aktualnie jak wejdziesz na peppera to jest sporo 32
  • Odpowiedz
  • 0
@NiewzruszonaMasa no na dwa monitory to jak dla mnie muszą być dwa takie same żeby się człowiek nie irytował że tu kolor inny a tu jeden wyżej drugi niżej..

Wydaje mi się że ponad 100Hz też by się przydało bo jednak przy przewijaniu głupiego tekstu też się oko męczy przy 60.. No i mam zagwozdke czy brać 4k w 60 czy qhd szybsze.. a może jechać po bandzie i dać 6
  • Odpowiedz
@oguras: i jak się pracuje na tych Lenovo?
Sam się zastanawiam czy WQHD 27" 75 hz VS ten lenovo 4k 60hz.

Co bym chciał wiedzieć:
- Ewentualne gierki czy nie ma turbo smużenia, bo widziałem czas reakcji matrycy 6ms
  • Odpowiedz
  • 0
@Kexu z gierek nie powiem bo mam za słaba grafe na tą rozdzielczość i ostatnio mało czasu na granie. Coś mi się kojarzy że jest też jakiś tryb 4ms..
Blb trochę chyba jest ale w granicach rozsądku.
Kolory spoko.
Pracuję mi się na nich znakomicie i jestem w 100% zadowolony; nic mnie nie irytuje. No może przydałby się hub USB ale to fanaberia.
  • Odpowiedz
@oguras: już nie mogę edytować, masz jakieś skalowanie w windzie odpalone, jak ikonki i okienka wyglądają, nie za małe? Niezbyt rozmyte po skalowaniu?
  • Odpowiedz