Aktywne Wpisy
Gnieciak +279
Mam 27 lat, pod koniec 2024 pochowałem matulę, teraz ojciec toczy ciężką walkę z rakiem, jeszcze grypa go dojeżdża. Dajcie słowa otuchy. #zalesie
GreeenOne +95
Jeśli myślisz, że marnujesz kasę na głupoty to pomyśl o tym gościu który spuścił w kiblu 50 tysięcy
#devops #programista #hosting #chmura #ovh #aws #kasa #pieniadze #programista15k #programowanie #backend #frontend #technologia #serwer #pracait #korposwiat #naukaprogramowania #it
#devops #programista #hosting #chmura #ovh #aws #kasa #pieniadze #programista15k #programowanie #backend #frontend #technologia #serwer #pracait #korposwiat #naukaprogramowania #it
źródło: Screenshot 2026-02-04 at 21.10.58
Pobierz

Witam, wciągłem się na nowo w klepanie kodu, po ogromnej przerwie i problemów psychicznych związanych z javą.
Zacząłem bez stresu bawić się w javascript na froncie - tak zlinczujcie mnie.
Potrzebuje monitora dodatkowego.
Aktualnie posiadam: 24 cale 144hz na TN'ie - sprzęt do grania ras na ruski rok
+ della xpsa 17" pomijam rodziałke 1600. - nie używam go razem z monitorem ( ale myślałem nad tym ).
Pytanie w co lepiej pójść.
Zostawić 24 TN który mam + dokupić drugi jakiś 24 full hd za 200/300 zł polisingowego Eizo np.
Kupić widescreena 32 cale 144hz - a tamtego 24 opylić.
Kupic 27.
Lub inne rozwiązanie.
Myślałem jeszcze nad lapkiem, ale męczy mnie to podpinanie, czasem też go gdzieś zostawię ( w pracy czy w samochodzie).
Pracowałem kiedyś na 2x 24 ale czy te czasy już nie minęły?
32 + 24 może byłoby lepsze.
Zazwyczaj mam 2 okna w VSC + jakąś dokumentacie i podgląd. Aktualnie muszę się przełączać.
Poradzicie coś? Wiem że rozwiązania są różnie budżetowe. Najtaniej drugi 24 poleasingowy.
Ja polecam kupić widescreena, dla mnie jeden większy jest lepszy niż 2x24, kwestia gustu
Tzn nie ustawie 32 i 24 obok siebie. Chyba ze kupię jakiś uchwyt gazowy i dam go wyżej nad ten z 32. Był Xiaomi na promce ostatnio - to się wahałem ...
Też stoję przed dylematem czy 1x ultrawide czy 2x qhd może 2x 4k?
Chciałem coś dużego i 144hz aktualnie jak wejdziesz na peppera to jest sporo 32
Wydaje mi się że ponad 100Hz też by się przydało bo jednak przy przewijaniu głupiego tekstu też się oko męczy przy 60.. No i mam zagwozdke czy brać 4k w 60 czy qhd szybsze.. a może jechać po bandzie i dać 6
Sam się zastanawiam czy WQHD 27" 75 hz VS ten lenovo 4k 60hz.
Co bym chciał wiedzieć:
- Ewentualne gierki czy nie ma turbo smużenia, bo widziałem czas reakcji matrycy 6ms
Blb trochę chyba jest ale w granicach rozsądku.
Kolory spoko.
Pracuję mi się na nich znakomicie i jestem w 100% zadowolony; nic mnie nie irytuje. No może przydałby się hub USB ale to fanaberia.