Wpis z mikrobloga

Poszedłem na informatykę bo lubiłem hardware, sieci. Co zastałem na studiach? programowanie i matematykę. Rzucenie studiów na 3 semestrze to była najlepsza decyzja dla mojej psychiki. Wkurzałem się że nie mogę za cholerę tego ogarnąć wszystkiego zarówno struktur jak i matmy :P
Oto przykład mojej wybtinej wiedzy z #matematyka 1.25 punktu na 10 :D
#studbaza #informatyka
Niebadzlosiem - Poszedłem na informatykę bo lubiłem hardware, sieci. Co zastałem na s...

źródło: comment_1622015172OMK7FxP4r9n8DdBWBN8z8w.jpg

Pobierz
  • 296
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Poszedłem na informatykę bo lubiłem hardware, sieci. Co zastałem na studiach? programowanie i matematykę. Rzucenie studiów na 3 semestrze to była najlepsza decyzja dla mojej psychiki.

@Niebadzlosiem: miałem identycznie jak ty, w 2009 poszedłem na informatykę z identyczną myślą, zajebiście lubię hardware i sieci komputerowe. Z tym, że nie rzuciłem studiów tylko zaparłem się i w końcu wszystko zaliczyłem. 12 lat mi to zajęło ale się udało ( ͡°
  • Odpowiedz
@Niebadzlosiem: gratuluję. Nie wiem co jest gorsze - chwalenie się brakiem wiedzy, czy to że poszedłeś na studia bez sprawdzenia ich programu. Powodzenia w dalszym życiu. Możesz być z siebie dumny.
  • Odpowiedz
@Niebadzlosiem: może trzeba było iść na jakąś "techniczną" informatykę, teleinformatykę, telekomunikację w ogóle czy inną automatykę, a nie na czysta infę, gdzie z sieci i hardware to masz zazwyczaj po 1-2 kursy i tyle. No i jak liczyłeś, że na studiach technicznych nie będzie chociaż podstaw algebry i analizy, no to obawiam się, że nie ma takich studiów xd
  • Odpowiedz
@Bakusi: Moim zdaniem dobry ruch :D
@Koloses: Racja, jako programista chyba mozesz być nawet po gimnazjum byle byś był w tym dobry :D
@patryk-kabacinski-1: Zdaje sobie z tego sprawę i kombinuję jak to obejść:) Obecnie 3000 na rękę więc średnio póki co wychodzi :P
@Dolan: Gratuluję determinacji :D Ja czułem że tam nie pasuję, z ludźmi ze studiów miałem takie lekkie znajomości nic trwałego i mocnego. Wkurzały
  • Odpowiedz
@PorzeczkowySok: Grunt to wiedzieć kiedy odpuścić. Lecieć z motyką na Słońce bo wszyscy lecą słaba opcja :P
@Arl0: Liczyłem na podstawy ;P Zwłaszcza że to uczelnia w Częstochowie a na Śląsku było/jest przeświadczenie że tam jest bardzo niski poziom i każdy idiota zdaje. Moim zdaniem poziom był wysoki może nie tak wielki jak w Gliwicach na politechnice śląskiej ale i tak. Kurde nie pamiętam czy tam były takie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@Niebadzlosiem: sorki ale np drugie zadanie to jest podstawowe liceum + lhospitala by mój kot zrobił a nawet nie mam kota xD jeszcze w ogole ci dają abcd i zadnych dowodow, co to za gownouczelnia?
  • Odpowiedz
@Niebadzlosiem: No cóż, poszedłeś na kierunek na którym zawsze jest matma, jeżeli tego nie sprawdziłeś przed wyborem to Twoja wina. Ale sama rezygnacja ze studiów skoro Ci nie odpowiadały, im wcześniej tym szybciej może zaczniesz robić to co Cie interesuje.
  • Odpowiedz
@zwierzeta_sa_spoko: Robilem technikum informatyczne 2008-2012 matematyka była podstawowa i nawet z nią mi nie szło, dopuszczający na koniec miałem xD programowania też nie lubiłem i mi nie szło. Myślałem że na studiach jakoś się prześlizgnę. Za to z innych przedmiotów dobre oceny, dobrze się czułem, na studiach też.
U mnie w ostatniej klasie technikum były prowadzone zajęcia dla tych którzy pisza matmę rozszerzoną i tam chyba to robili.

@Nelelele
  • Odpowiedz
@Niebadzlosiem: Matma na tym poziomie nie jest po to, żeby miała zastosowanie, tylko po to, żeby odsiać tych mniej zdolnych/mniej zdeterminowanych. Dziwnym trafem u mnie na kierunku po zdaniu tych wszystkich analiz i algebr nagle zrobiło się całkiem normalnie (kierunek chemiczny)
  • Odpowiedz
@Morf: Programowac nie zamierzałem i nie zamierzam. Najbardziej zaawansowaną rzecza którą zrobiłem i z której jestem dumny to Arduino stacja pogodowa wysyłająca dane do serwera SQL- oczywiście nie od 0 xD Fajnie by było pracować jako adminstrator w jakiejś małej/większej firmie, odzyskiwać dane od małych klientów po duże korpo. Ogólnie wszystko NIE polegające na tworzeniu nowych rzeczy od 0. Do tych zawodów chyba trzeba mieć mgr albo inż z przodu,
  • Odpowiedz