Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 115
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zopyross: fajnie by było jakby chłop przynosił konkretną kasę, realia są jednak takie że zdecydowana większość z jednej wypłaty rodziny nie utrzyma

zresztą mnie interesuje strona praktyczna, nie wizualna. Wracam z kołchozu o 14? Wstaw wołowinę o 13stej, wracam o 22? piekarnik szykuj już tak o 20:40.

no mnie też interesuje strona praktyczna, kobieta nie jest potrzebna w domu bo teraz wszystko się da ogarnąć samemu tym bardziej jak nie
  • Odpowiedz
  • 22
@onepnch: tak, ale ja mam na szczęście fajny spadek, dlatego mogę sobie powybrzydzać na rynku matrymonialnym
nie po to moi rodzice ciężko pracowali, żebym teraz dzielił się krwawicą z jakąś roszczeniową krzykaczką
mam naprawdę minimalne wymagania: miłość do Jezusa, cichość i płodność
  • Odpowiedz
@Zopyross: Tu tez kwestia jak WAM wychodzi, to JEJ psiapsiułki robią jej psychoterapie i g---o z mózgu. A potem efekty takie, że trzydziestka mija, a ja niczyja i tylko ocieranie się w klubach pozostaje ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 8
to JEJ psiapsiułki robią jej psychoterapie

@JesMan: dlatego niech wolny czas taka kobieta spędza na przygotowywaniu jedzenia i wychowywaniu synów
bo faktycznie tak siedzieć w mieszkaniu 8h bezczynnie to co do głowy może wpaść? wyłącznie pomysły na nowe awantury gdy niczego nieświadomy chłop wróci z kołchozu
piekło na ziemi
  • Odpowiedz
@Zopyross: a teraz załóżmy że po 10-15 latach coś ci o--------a. Zaczynasz zdradzać/bic/chlac. Zostajesz z majątkiem, doświadczeniem i kompetencjami zawodowymi itd., a ona jedyne co może zrobić to szukać pracy za najniższą krajową i w takim nierównym układzie walczyć o opiekę nad dziećmi. ALE SOBIE WYMYŚLIŁY TE KOBIETY xd
  • Odpowiedz
@Zopyross: Zazwyczaj mówią "kij ma dwa końce", albo "winne są zawsze dwie strony". Tutaj racja, żona i jej mamusia ;) Z doświadczenia powiem Ci tak: moja mama wychowała trójkę dzieci za komuny, pracując na kopalni, ojciec jak każdy w tych czasach lubił wypić. Nie było pralek automatycznych, zmywarek, robotów.
W domu było czysto, były przetwory, były obiady codziennie, ciasto na niedziele, przychodzili znajomi.

Teraz? Prawie wszystko automatyczne, mąż przychodzi z
  • Odpowiedz
  • 12
a teraz załóżmy że po 10-15 latach coś ci o--------a. Zaczynasz zdradzać/bic/chlac

@Shashek: jestem katolikiem, który uznaje Chrystusa za Księcia niebieskiego, Króla królów i Pana panów, nie grozi mi żadna szajba
Ziemskie życie polega na hartowaniu duszy, ciała i umysłu, zanim Generał Archanioł Michał wezwie Cię na pole bitwy przeciwko edomitom i reszcie chazarskich demiurgów
  • Odpowiedz
@Zopyross @ben-cole i co? baba ma siedzieć w domu bez pracy? a na emeryturę czy rentę z czego odłoży? Na cały dom ma facet zarabiać? xDD

jestem katolikiem, który uznaje Chrystusa za Księcia niebieskiego

Dobry trol, taki 2/10. Jezus był synem prostytutki, generale.
  • Odpowiedz
fajnie by było jakby chłop przynosił konkretną kasę, realia są jednak takie że zdecydowana większość z jednej wypłaty rodziny nie utrzyma

@onepnch: Co najlepsze głównie winne jest temu dopuszczenie kobiet na rynek pracy. Zwiększyło to podaż pracowników blisko dwukrotnie (może o jakieś 70-80% bo jednak sporo kobiet nadal nie pracuje ale to mniejszość) a jak wzrosła podaż pracowników to spadły ich ceny (zarobki). I od tamtej pory para zarabia tyle
  • Odpowiedz
@Zopyross mi osobiście ten katolicym by przeszkadzał i nawet pani stomatolog czy dziedziczka rodu by mnie nie przekonała. Chciałbyś być takim cichym i płodnym chłopcem w związku? Anyway 4/10 bo odpisałem, wiem że to bejt xD Już moje wysrywy o waleniu konia są prawdziwsze
  • Odpowiedz
i w takim nierównym układzie walczyć o opiekę nad dziećmi.

@Shashek: wczoraj sie urodziles? To dowala chlopu alimenty zalezne od mozliwosci zarobkowych a dzieci na 99% dostanie żona. Wiesz ile byly premier Marcinkiewicz zaplacil w alimentach bylej zonie z ktora NIE MIAŁ dzieci? 4000 zł miesiecznie od 2018 do 2024 roku czyli 288 000 zł. https://www.fakt.pl/polityka/marcinkiewicz-i-isabel-dostali-rozwod-alimenty-wysokie/dyfpjgh
  • Odpowiedz