Wpis z mikrobloga

@rover75: Przy konkursie jest brana opinia na temat współpracy z dyrektorem za ostatni jego okres. Jak chcesz przedłużyć masz opinię o współpracy z okolicznymi jednostkami.

Obok współpracy z radą osiedla / okolicznymi szkołami i przedszkolami / dzielnicowym masz fragment o współpracy z parafią. Za nią odpowiada księżulo.

I tak był przypadek gdzie zagłosowali rodzice z jednym nauczycielem na nie bo ksiądz powiedział, że źle się współpracuje :) Starczyło do przegranej.
  • Odpowiedz
@rover75: Potwierdzam, że @Darth_Gohan pierdzieli głupoty. Moja mama jest dyrektorką szkoły, jej siostra jest dyrektorką szkoły, jeszcze moja ciocia jest dyrektorką przedszkola i nikt nigdy przy ich wyborze nie pytał o zdanie jakiegoś lokalnego maga XD np moja mama jest dyrektorem w szkole w kompletnie innym powiecie niż mieszka. To co? Jakaś pielgrzymka by szła 30km do proboszcza z jej parafii żeby zapytać się czy w tłumie kilku tysięcy
  • Odpowiedz
@asap_srasap: Nie pytali o współpracę z lokalnymi ośrodkami? ;) Ciekawe :)

Bardziej chodzi o to, że nie zaprosisz pana Proboszcza na wydarzenie w przedszkolu/szkole, a przecież powinieneś. To jest Polska stary :)
@tusk: A nie wiesz jak jest w tym kraju gdzie magowie muszą poświęcać każdą budowę? albo przy pandemii mieć otwarte podwoje bo tak trzeba :)
  • Odpowiedz
@Mathas Bo to margines społeczności? Nie możemy pytać każdej mniejszości o to, bo równie dobrze musiałbyś pytać buddystów.

Właśnie pokazujesz że gdzieś masz równouprawnienie.
Teoria że twoja wiara jest większa, co daje Ci większa siłę przebicia może mieć znaczenie przy wyborach do przewodniczącego kółka różańcowego, nie do funkcji administracyjnej w szkole...
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: nikt nie pyta proboszcza o opinię w sprawie dyrektora, nawet w małych miejscowościach (źródło: mój ojciec był dyrektore szkoły ponad 10 lat). ALE żyjąc źle z proboszczem w małej mieścinie narażasz się na nieprzyjemności typu sączenie jadu z ambony co jakiś czas ( ͡° ͜ʖ ͡°) plus oczywiście władze miasta mogą na Ciebie źle patrzeć, jeśli są religijni albo udają, że są. Ale to wszystko
  • Odpowiedz
ale nie powinno to być jakimś kluczowym wymaganiem

@Darth_Gohan: I nie jest, a jeżeli jest to żyjesz w jakiejś patologicznej społeczności lub zwyczajnie zmyślasz.
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: Moja mama była ponad 20 lat dyrektorem przedszkola i nigdy nie miała księdza w komisji w konkursie na stanowisko. W małej miejscowości, więc tym bardziej. Trzymajcie się tam w tym wrocławiu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pewnie kwestia danej parafii i megalomanii księdza
  • Odpowiedz