Wpis z mikrobloga

@Darth_Gohan: Czy na pewno tak jest? Bo to chyba jakieś lokalne gówienko?
Pochodzę ze wsi, gdzie nie było nawet 500 osób. W pewnym momencie dyrektorka lokalnej szkoły szła na noże z proboszczem. Nie miała ona żadnych problemów z konkursem na dyrektora, przeszła śpiewająco.
Co więcej, tego proboszcza odesłali gdzie indziej, bo z nikim się nie dogadywał i wieś dostała nowego. Całość wydarzyła się ponad 10 lat temu.

Więc jeśli na
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan Opinia wspólnoty o dyrektorze szkoły nie powinna być istotna? Żartujesz?

@Mathas: Oczywiście że nie, rolą dyrektora nie jest przymilanie się do każdej grupy społecznej tylko jak najlepsze zarządzanie szkołą. Jedynymi kryteriami powinno być doświadczenie i umiejętności typowo biznesowe/administracyjne
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan to prawda, katolicy zablokowali cały system. Jeśli jesteś innego wyznania, bądź ateista to tam gdzie kler ma mega pozycje masz bebe. Mam znajomego w tzw mieście maryjnym, łażą tam pielgrzymki, bazylika to taki pałac po środku miasta z potężną działką na pół centrum. Proboszcz czy jak go tam zwą, ma tyle samo do powiedzenia z prezydent a i nawet więcej. To jakie fikołki robi urząd miasta żeby spełnić jego zachcianki
  • Odpowiedz
@Mathas A od kiedy to ksiądz jest wyrocznią, drogowskazem moralności i głosem lokalnej społeczności w jednym? Ksiądz proboszcz co najwyżej może mieć jakieś prawo sprawcze jeżeli chodzi o lekcje religii a i tu nie całkowicie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@asap_srasap:

Moja mama jest dyrektorką szkoły, jej siostra jest dyrektorką szkoły, jeszcze moja ciocia jest dyrektorką przedszkola

Czy wy aby nie jesteście jakoś spokrewnieni z Don Orleone? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz