Aktywne Wpisy
nowszyja +19
Istnieje naród bardziej pozbawiony poczucia estetyki niż Polacy? Umiłowanie do kiczu wysysane jest w tym kraju z mlekiem matki. Po boazerii, pseudo kamieniu na ścianie, teraz Polacy mają nowy kiczowaty trend: płytki drewnopodobne xD
#polskiedomy #architektura #mieszkaniedeweloperskie #remontujzwykopem #budujzwykopem #polakicebulaki
#polskiedomy #architektura #mieszkaniedeweloperskie #remontujzwykopem #budujzwykopem #polakicebulaki
źródło: stylskandynawski
Pobierz
klaudia-hadalala +33
🇺🇸 AMERYKA TIPEM STOI (i to jest... patologiczne) 💸
Elo Mirasy! Wróciłem właśnie z dwutygodniowego tripu po Stanach i powiem Wam jedno: to, co się tam dzieje z tymi tipami, to jest jakaś kosmiczna anomalia. Nie mam pojęcia, jak oni tam normalnie funkcjonują.
Już nie chodzi o standardowe 15-20\% w restauracji (choć i to jest chore, skoro płacę za danie 30). Ale... WSZĘDZIE?!
1. Ekspres do kawy w hotelu – wyciągam filiżankę, a tam stoi
Elo Mirasy! Wróciłem właśnie z dwutygodniowego tripu po Stanach i powiem Wam jedno: to, co się tam dzieje z tymi tipami, to jest jakaś kosmiczna anomalia. Nie mam pojęcia, jak oni tam normalnie funkcjonują.
Już nie chodzi o standardowe 15-20\% w restauracji (choć i to jest chore, skoro płacę za danie 30). Ale... WSZĘDZIE?!
1. Ekspres do kawy w hotelu – wyciągam filiżankę, a tam stoi
źródło: IMG_4676
Pobierz

Kochani, zapewne jest tu wiele osób, które są już po zawarciu związku małżeńskiego. Pytanie kieruję właśnie do takich osób, bo zapewne większość przypadków to takie gdzie wy zarabiacie o wiele większe pieniądze od współmałżonka. Fajnie jakby odpowiedziała mi osoba, która jednocześnie prowadzi działalność gospodarczą. Czy podpisaliście intercyzę przed ślubem? Jeśli tak to czy uważacie, że to dobra decyzja czy ma to swoje wady - prosiłbym o odpowiedzi poparte waszym doświadczeniem, a nie teoriami ze stron internetowych. I absolutnie nie chodzi mi tutaj o przypadki rozwodów, tylko o normalne życie w małżeństwie.
Mamy wspólne pieniądze.
ja mam, wszystko ok w naszej relacji, mam nadzieję że będziemy żyć do końca życia ze sobą :-)
@zibizz1: bardzo naiwne myślenie, przy rozwodzie nagle się może okazać że była małżonka już nie jest taka kochana jak była wcześniej
PANOWIE, tylko KOMFORMIZM wam każe tego nie robić, nie
Jak dla mnie osoby decydujące się na rozdzielność majątkową albo po prostu sobie nie ufają, albo przestają sobie ufać właśnie z powodu takiej decyzji, albo podświadomie czują że to nie jest ta osoba.
@zibizz1: a co jeśli nie leciała wtedy na kasę (bo zarabiałeś wtedy tylko trochę ponad średnią krajową), ale po 15 latach jednak zaczyna lecieć? Ludzie się zmieniają.
@Bleck: Chłopie, mi się zaczęło psuć po 15 latach, 13
Jeśli w chwili zawierania związku zarabiacie podobnie to tym bardziej nie widzę potrzeby intercyzy.
Ty wolisz być traktowany jako potencjalny złodziej, morderca bo kiedyś może Ci się zmienić i zaczniesz kraść czy może zwykły porządny obywatel?
Jeśli mojej żonie by się odwidziało i chciałby mnie wyrolować w jakiś sposób to szerokiej drogi. Należy jej się część z tego co u jej boku wypracowalem przez szczęśliwe lata. Jesteśmy jak wspólnicy
@Bleck: Tak. Naczytałem się różnych historii rozwodowych swego czasu. Jazdy są takie, że adwokat potrafi przekonać małżonkę do "walki", nawet jeśli wcześniej planowała rozwód na sensownych warunkach.