@smacznyy: w 2020 średnio wydawałem 4200zł miesięcznie, z czego faktycznie średnio 2200zł szło na mieszkanie. Więc jak o mieszkanie nie musisz się martwić to da się przeżyć :p
@Heroina340: Jeśli chodzi o kogoś, kto zaczyna swoje życie i musi ogarnąć wszystko od miejsca do zamieszkania, przez ubrania i jedzenie, to powiedziałbym, że jest szansa, żeby jakoś przewegetować, ale życiem bym tego nie nazwał.
Inna sprawa - jak masz dach nad głową (u rodziców, albo w spadku), to mnóstwo ludzi tak żyje i daje radę ¯\_(ツ)_/¯
@smacznyy: W pierwszej mojej dorywczej pracy kobitki nadal zarabiają najniższa + dodatki stażowe 5%... Jakoś żyją ale tylko dlatego że chłop zarobi trochę więcej pewnie z 3k, własny dom na wsi pewnie po rodzicach... I tak to się kręci, przykre(╯︵╰,)
@smacznyy: da się, jak mieszkasz z rodzicami, albo wynajmujesz pokój, albo masz partnerkę i ona też zarabia najniższą, no to wtedy już macie cztery koła na miesiąc, więc nie ma lipy. Ogólnie masa ludzi tyle zarabia, albo w okolicach 2500 i jakoś to życie im leci.
@smacznyy: ja p------e, ta wstawka o zagryzieniu zębów była była potencjalnego czytającego ktory noże się zastanawiać nad tym a nie do ciebie. Zawsze z automatu się odpowiada opowi co nie oznacza, że kieruje te słowa bezpośrednio do ciebie. Zajebisty powód żeby mi usuwać komentarz szczególnie, że nie było to nic obraźliwego
Strona główna Allegro na święta 2006, czyli 19 lat temu. Tak, to jest cała strona główna portalu bez żadnych zablokowanych reklam. No i komu kuźwa przeszkadzał taki internet? xD #allegro #internet #webdev #nostalgia #kiedystobylo
Pytanie z ciekawości. Tak się zastanawiam czy można chociaż za te kwotę wynagrodzenia wegetować
( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pytanie #polska #zarobki
Da się wyżyć za to?
@smacznyy: nigdy nie próbowałem i nie mam zamiaru ( ͡° ͜ʖ ͡°)
(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Inna sprawa - jak masz dach nad głową (u rodziców, albo w spadku), to mnóstwo ludzi tak żyje i daje radę ¯\_(ツ)_/¯
@Heroina340: podstawowy warunek - to nie życie, to wegetacja
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora