Aktywne Wpisy

czerwonykomuch +472
Prezes Starbucksa zarobił 6666x więcej niż jego średnio zarabiają jego pracownicy.
Nie dziesięć. Nie sto. Sześć tysięcy sześćset sześćdziesiąt sześć razy tyle.
Tak właśnie wygląda patologiczny, pożerający sam siebie w nieograniczonej pazerności system, którym jest schyłkowy kapitalizm. Młody człowiek, idący do pierwszej pracy do Starbucksa, nie ma najmniejszych szans konkurować z kapitalistami na wolnorynkowych zasadach poprzez założenie w przyszłości własnego biznesu, bo zostanie zgnieciony ogromną przewagą kapitałową klasy posiadającej. Ba, pomimo że
Nie dziesięć. Nie sto. Sześć tysięcy sześćset sześćdziesiąt sześć razy tyle.
Tak właśnie wygląda patologiczny, pożerający sam siebie w nieograniczonej pazerności system, którym jest schyłkowy kapitalizm. Młody człowiek, idący do pierwszej pracy do Starbucksa, nie ma najmniejszych szans konkurować z kapitalistami na wolnorynkowych zasadach poprzez założenie w przyszłości własnego biznesu, bo zostanie zgnieciony ogromną przewagą kapitałową klasy posiadającej. Ba, pomimo że
źródło: IMG_9253
Pobierz
naszczalnikwolski +184
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Dzisiaj przeniesiemy się z PRL-owskiego bloku jakich mam wiele w budowie na mapie do ''Zatoki Czerwonych Świń'' jak nazwano osiedle szeregowców zbudowane w technologii wielkiej płyty a oddane do użytku pod koniec lat 80 dla wybranych pracowników urzędu wojewódzkiego w mieście. Gościmy w zielonym segmencie u Elżbiety która była kierownikiem w wydziale meldunkowym w USC i jej męża Stefana. W przeciwieństwie do Elżbiety która przez lata wytężonej pracy dorobiła się stanowiska wicewojewody w latach 90, Stefan nie miał zbyt wiele do roboty - przez jakiś czas próbował się zająć naprawą elektroniki w garażu domu, jednak interes nie szedł tak jak należało i od czasu do czasu trudnił się handlem obwoźnym m.in. zniczami do czego wykorzystywał jako magazyn miejsce w garażu i wysłużonego VW Golfa. Przez ponad 30 małżeństwa dorobili się oni czwórki dzieci z których dwoje jest już na swoim, jedna dalej się uczy a jedni wyjechali do Irlandii mając u rodziców zawsze kąt do spania.
Moje wnętrza zawsze przedstawiają stan jakieś 10 lat do tyłu z racji użytej wersji Simsów także no :D
#gry #simsy #thesims #grajzwykopem
źródło: comment_1613765558sJXM9ZYwUBgHvXQuAJtObj.jpg
Pobierzźródło: comment_1613765629niTGjEVLR7d9yTw28LgClc.jpg
Pobierzźródło: comment_1613765687csdbYQ26X5lfGReDFvEA0J.jpg
Pobierzźródło: comment_16137657672NeawzoFWKP9QDH1U3AWJ9.jpg
Pobierzhttps://www.wykop.pl/wpis/51556153/#comment-182830295
Poniżej wołam zainteresowanych i zapraszam do dyskusji :D Jak coś zainteresuje to podrzucę zbliżenie.
@NEqS23, @cocieboli, @raeurel, @wcale_mnie_tu_nie_bylo, @Aaaaaaaa, @lolekczekk, @JanStanislavOdbyt, @20Arystokrata, @Turkusblond, @Yeltet, @fallout444, @RunDittoMoon, @gruss_di, @mloda_broda, @Gigilo, @janusz_zawodowiec, @kyniak, @Cynovit, @Tonios_Young, @panna_aparatka, @salamandra_meksykanska
źródło: comment_1613766228pTGasQU1jBGblpSfkycjut.jpg
Pobierz