Aktywne Wpisy

ted-ed-tyi +60
Lęk przed pójściem do pracy.
Ostatnio zwolniłam się z pracy, od tej pory panicznie boję się powrócić do pracy. Mam jeszcze oszczędności, jednak tak bardzo się boję. Byłam u psychologa, ale to nic nie dało.
Ostatnio zwolniłam się z pracy, od tej pory panicznie boję się powrócić do pracy. Mam jeszcze oszczędności, jednak tak bardzo się boję. Byłam u psychologa, ale to nic nie dało.

pedrovegas +3
Cześć,
Czy naprawiał z was ktoś szybę samochodową, chodzi mi o to że dostalem kamieniem z auta przede mną i pojawilo sie pęknięcie 15 cm na przedniej szybie i po tygodniu poszło kolejne 2 cm. Jak nic noe zrobie to za miesiąc przejdzie przez całą szybę. Wymiana nie wchodzi w gre, zażądali 700 euro. Czy robił ktoś z was punkt za pomocą wiertarki? Dużo osób ma tak szyby zapunktowane ale w internecie
Czy naprawiał z was ktoś szybę samochodową, chodzi mi o to że dostalem kamieniem z auta przede mną i pojawilo sie pęknięcie 15 cm na przedniej szybie i po tygodniu poszło kolejne 2 cm. Jak nic noe zrobie to za miesiąc przejdzie przez całą szybę. Wymiana nie wchodzi w gre, zażądali 700 euro. Czy robił ktoś z was punkt za pomocą wiertarki? Dużo osób ma tak szyby zapunktowane ale w internecie

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Wyjątkowo proszę o wyplusowanie tego wpisu, żeby zwrócił uwagę jak największej liczby osób, bo praktycznie co roku w końcówce marca i w kwietniu jest płacz wielu osób, że przegapili czas na wysiew :)
U mnie część nasion #chilizgobim już się wykluła i wygląda to tak jak na zdjęciu. Prawdopodobnie jutro będę pikować pierwsze siewki do osobnych pojemników. Strasznie się w tym roku siewki powyciągały, bo cały poprzedni tydzień było mało słońca.
Jakby kogoś zainteresowała taka domowa uprawa, ale nie wie z czym to się je to zapraszam na mój tag #chilizgobim i kanał na yt: https://www.youtube.com/channel/UC9OjFapMXB_zSyCWFi2-84Q gdzie wrzucam aktualizacje swojej małej, domowej uprawy w postaci zdjęć oraz filmów.
#chilihead #chili #papryka #papryczki #ogrod #ogrodnictwo #rosliny #domowauprawa #uprawa #uprawapapryczek #uprawiajzwykopem #domowyogrod #rolnictwo #hobby #zainteresowania #ostrezarcie #ostresosy #gotowanie #gotujzwykopem ostatnie dwa tagi ze względu na to, że z własnych papryczek można zrobić super sosy własnej roboty, które nie tylko mocno palą, ale także dobrze smakują :)
źródło: comment_1612868026T66se9Bfq8KHp7qABFABYm.jpg
Pobierz@gobi12: no chyba, że to sadzonka zaraz po kiełkowaniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_1612868743rzzcD5yZpf94xPaVAv8W7s.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@Nosradamo: Znaczy kwiatowa ogólnie się raczej nie nadaje, bo może mieć nawozy, których nie stosuje się w uprawie warzyw. Ogrodnicza do warzyw - ważne, żeby miała pH od 6 do 6,5, bo to optimum dla papryk :) Ja stosuję "Kronen do wysiewu", bo na moje potrzeby ma dobry stosunek ceny do jakości.
@Treant: Praktycznie
źródło: comment_1612871573M1BosAnoYFYFPqsYta46ik.jpg
PobierzBędę pierwszy raz siał, jakie odmiany polecasz?