Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 954
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 98
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

zyczenie. Roznica polega tylko na tym, ze to jeszcze jest w środku a nie na zewnątrz.

@monarchista: W takim razie wyciągać żywe. Sprawa rozwiązana. Nie można zmuszać kogoś, żeby przetrzymywał kogoś innego w środku.

jest z obowiązku płacenia alimentów.

@ethics: Chyba, że zobowiąże się, że będzie. A, że facet zrobi wszystko aby zamoczyć, aborcja prawna i tak byłaby martwa
  • Odpowiedz
A, że facet zrobi wszystko aby zamoczyć

@bigos555: co ma zamoczenie do ciąży? Jest coś takiego jak antykoncepcja dla ludzi którzy nie chcą dzieci. Tylko mi nie mów o zawodności...
  • Odpowiedz
Uważam, że mężczyźni powinni mieć do niej prawo :)

@Amishia: no i widać, że jesteś głupią małolatą która nie myśli. Daj narzędzie aborcji prawnej dla mężczyzn, to żaden facet nie będzie płacił alimentów. Każdy będzie dokonywał aborcji prawnej co będzie skutkowało zmuszeniem kobiety do aborcji bo nawet 100zł od ojca nie dostanie na dziecko.
  • Odpowiedz
  • 0
@cukrowyburakatakuje:

śmierdzi od Ciebie na kilometr trollem z młodzieżówki Lewicy.

typie, to Ty próbujesz w--------ć się komuś w życie i mówić co może zrobić z płodem, a co nie
  • Odpowiedz
co ma zamoczenie do ciąży? Jest coś takiego jak antykoncepcja dla ludzi którzy nie chcą dzieci. Tylko mi nie mów o zawodności...

@ethics: O czym ty piszesz? Nie możesz zrozumieć prostego zdania? Postulujesz prawną aborcję, a ja ci tłumaczę dlaczego to i tak byłby martwy przepis. Faceci i tak rezygnowali z tego prawa.

niechciane dziecko się
  • Odpowiedz
@Amishia wiesz, jak jestem przeciwny zaostrzeniu przepisów aborcyjnych tak uważam że kompromis aborcyjny był czymś dobrym. Nie uważam, że za małe mieszkanie albo inny tego typu powodów był pretekstem do pozbawienia kogoś szansy na życie. Uważam, że na tyle mamy rozwinięta antykoncepcję, że aborcja nie powinna być jedną z jej metod.
  • Odpowiedz
@wojtas_mks rób dalej fikołki. Płód nie czuje bólu, bo nie ma wykształconego układu nerwowego, a człowiek czuje - bo w przeciwieństwie do zarodka, ma. Nie widzisz różnicy pomiędzy słabym rozwojem a otumanieniem przez leki?
Zresztą, "zabicie" nieprzytomnej osoby na jej własnej życzenie to eutanazja. ¯_(ツ)_/¯

Płód zaczyna odczuwać ból od 26 tygodnia, świadomość jest osiągana później. I uwaga, osoba niepełnosprawna już żyje, nawet jeśli jest totalnym warzywkiem - to dalej żyje.
  • Odpowiedz