Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 954
Codzienny namiar na bezpieczną aborcję.

Osoby dokonujące aborcji zazwyczaj wiedzą, że tego chcą. Każdy ma swój powód. Ktoś ma już dzieci i nie chce więcej. Ktoś właśnie się dowiedział, że jego dziecko będzie nieuleczalnie chore i chce oszczędzić tego dziecku i sobie. Ktoś inny właśnie w tym momencie nie może sobie na dziecko pozwolić. Powodów jest mnóstwo, a każdy jest ważny.

I mimo że przeważająca liczba kobiet czuje ulgę i szczęście po tej decyzji to nie zawsze tak jest. Jeżeli ktoś jest w sytuacji, że ma wątpliwości, chce porozmawiać, to różowa jednego z mireczków (jeżeli zechce, to się ujawni) jest psychologiem i pomaga takim osobom. Zainteresowanych zapraszam pod link, który zamieszczę w komentarzu. Jest to grupa wsparcia na facebooku, gdzie każdy może porozmawiać. Odnajdą się tam również osoby, które straciły dziecko w wyniku naturalnego poronienia. Bez oceniania i bez hejtu. :)

Jeżeli jesteś w niechcianej ciąży lub wiesz, że dziecko będzie miało wady letalne lub będzie ciężko i nieuleczalnie chore, to pamiętaj - nie jesteś sama!

8/31

#aborcja #codziennepowiedzkomus <- tag do czarnolistowania

PS. Kochani, wiem, że jest plaga wpisów pod tym tagiem. Zgłosiłam już przez zakładkę kontakt prośbę o nadanie mi tagu autorskiego, ale niestety od dwóch dni cisza. :(
Pozwolę sobie zawołać @a__s z pytaniem czy jest szansa, aby coś ruszyło w tej sprawie?
Amishia - Codzienny namiar na bezpieczną aborcję. 

Osoby dokonujące aborcji zazwycza...

źródło: comment_1612534624J4XoXWtcK4O8iPVA1I4uwg.jpg

Pobierz
  • 98
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie widzisz różnicy pomiędzy słabym rozwojem a otumanieniem przez leki?

@harpiowata: Jedno i drugie minie, jedno i drugie powoduje brak czucia bólu. To nie ja używam tego argumentu za aborcją, tylko Ty ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zresztą, "zabicie" nieprzytomnej osoby na jej
  • Odpowiedz
i codzienne fikolki.

To dlaczego w przypadku aborcji nie musimy mieć decyzji dziecka, skoro w eutanazji tego wymagasz?

@wojtas_mks: a w przypadku wycinania trawy przed domem tez oczekujesz od niej decyzji? albo przed scieciem jabłonki w ogrodzie?
bo wiesz, taka jabłonka jest nawet bardziej złożona od płodu w tych najbardziej
  • Odpowiedz
@wojtas_mks
1) to jest tak idiotyczny argument, że ja nawet tego nie komentuje, bo nie mam słów po prostu.
Jeśli porównujesz nierozwinięty płód do człowieka pod anestezją, to myślę, że powinieneś się zgłosić do jakichś zawodów gimnastycznych w kategorii akrobatyka - pierwsze miejsce gwarantowane.

2) ehhh, znowu wracamy do tego tematu.
  • Odpowiedz
Osoba nieprzytomna też nie może decydować o czymkolwiek, a jednak ich nie zabijamy.

@wojtas_mks: Ważny jest kontekst tego co napisałem, jeśli osoba jest stale nieprzytomna z powodu poważnego nieodwracalnego uszkodzenia mózgu, to niehumanitarnym jest nie zakończyć takiej wegetacji.
  • Odpowiedz
@Amishia: po co spamujesz i tak już zapchany innym syfem ten portal? Jeśli kobieta będzie chciała usunąć to i bez tego znajdzie do tego drogę. Wpisując w google aborcja Słowacja dostajesz wyniki z ceną za usługę.
  • Odpowiedz
@Amishia: to nie decyduj o innych osobach tylko zrob sobie aborcje. Ale sobie. Idz do rzezni i niech cie rozerwa kawalek po kawalku. Swiat bedzie piekniejszy bez takich zwyroli jak ty
  • Odpowiedz
Plemniki to też forma "człowieka" która w wyniku ustalonego rozwoju zostanie dorosłą istotą, wystarczy poczekać dziewięć miesięcy - czyli to też jest zabójstwo?

@harpiowata: Lewica widzę dopiero odkrywa biologię, medycynę, naukę. Na razie jesteście na etapie przedszkola, ale wkrótce dojdziecie do podręczników szkolnych ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie, z samego
  • Odpowiedz
Na razie jesteście na etapie przedszkola, ale wkrótce dojdziecie do podręczników szkolnych ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@wojtas_mks: z tego co widze to raczej ty masz braki w mysleniu

Tak, człowiek powstaje w momencie zapłodnienia i będzie się rozwijał latami w sposób ustalony i zapisany w jego
  • Odpowiedz
albo nie umiesz czytac ze zrozumieniem albo jestes zaklamany. Jest ci tlumaczone przez kilka osob, kilkukrotnie, ze uklad nerwowy i zdolnosc do odczuwania bolu, itp. formuje sie w takim a takim okresie, a ty to ignorujesz...

@Hopelessness: Uznajesz, że człowieka można zabić tylko z tego powodu że w danym momencie nie czuje bólu?

nie, z samego zapłodnienia nie może powstać dziecko (potrzeba jeszcze matki i wielu innych substancji)

@Hopelessness
  • Odpowiedz
Uznajesz, że człowieka można zabić tylko z tego powodu

@wojtas_mks: Wyjmować żywe jeśli tak jest lepiej.

tego powodu że w danym

Z tego powodu, że nikt nie może naruszać nietykalności cielesnej innej osoby bez jej woli. Mogę sobie pokorzystać z twojego ciała?
  • Odpowiedz
Z tego powodu, że nikt nie może naruszać nietykalności cielesnej innej osoby bez jej woli. Mogę sobie pokorzystać z twojego ciała?

@bigos555: Jeśli jakiekolwiek dziecko znalazło się w ciele kobiety bez jej zgody to jest to czyn zabroniony i aborcja jest możliwa.
  • Odpowiedz
Jeśli jakiekolwiek dziecko znalazło się w ciele kobiety bez jej zgody

@wojtas_mks: Bardzo wiele płodów znalazło się w ciele kobiety bez jej zgody. W zasadzie to żaden nie próbował uzyskać zgody, co najwyżej matka zaakceptowała jego uformowanie się.
  • Odpowiedz
To ty sobie ubzdurales, ze od zaplodnienia jest nagle magicznie czlowiek a wczesniej go nie ma, a to bzdura. Nie ogarnisz podstaw biologii

@Hopelessness: To nie moje "ubzduranie". To podstawa wszystkich podręczników do biologii i medycyny. Nie ma żadnych wątpliwości co do tego kiedy powstaje człowiek. Aborcja to zabicie człowieka, nikt poza antymedycznymi szurami tego nie neguje. Jest jedynie podważane kiedy ten człowiek jest "pełnowartościowy", tudzież został "istotą społeczną". Stąd też
  • Odpowiedz
Więc jeśli dziecko znalazło się tam bez zgody lub wiedzy kobiety to czyn zabroniony, który jest przesłanką do aborcji.

@wojtas_mks: A, że żaden płód nie próbuje uzyskać zgody zanim zacznie się formować, więc według ciebie aborcja dopuszczalna jest w każdym wypadku. To się dogadaliśmy.
  • Odpowiedz
A, że żaden płód nie próbuje uzyskać zgody zanim zacznie się formować, więc według ciebie aborcja dopuszczalna jest w każdym wypadku. To się dogadaliśmy.

@bigos555: I znowu wracamy do podstawówki i tego jak powstaje człowiek oraz jak dochodzi do zapłodnienia. Nie, nie przynosi go bocian w kapuście wsadzając potajemnie nocą do brzucha matki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No ale czego ja wymagam od antynaukowych szurów ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz