Aktywne Wpisy

Zgagarast +311
Kolega kupił mieszkanie 41m^2 w bloku w mieście wojewódzkim za ponad 500 000zł.
Jak pokazałem zdjęcia mamie, to zamrugała i wywiązała się taka rozmowa.
- Pół bańki za takie coś?
- Tak. Wyobraź sobie, że było najtańsze w okolicy, a w przeciwieństwie do reszty było po remoncie.
- Czyli to dlatego młodzi mówią, że nie stać ich na mieszkania.
Jak pokazałem zdjęcia mamie, to zamrugała i wywiązała się taka rozmowa.
- Pół bańki za takie coś?
- Tak. Wyobraź sobie, że było najtańsze w okolicy, a w przeciwieństwie do reszty było po remoncie.
- Czyli to dlatego młodzi mówią, że nie stać ich na mieszkania.

W jakich okolicach Polski mówi się "jo"?
Zawsze mnie to bawi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zawsze mnie to bawi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@harpiowata: Jedno i drugie minie, jedno i drugie powoduje brak czucia bólu. To nie ja używam tego argumentu za aborcją, tylko Ty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1) to jest tak idiotyczny argument, że ja nawet tego nie komentuje, bo nie mam słów po prostu.
Jeśli porównujesz nierozwinięty płód do człowieka pod anestezją, to myślę, że powinieneś się zgłosić do jakichś zawodów gimnastycznych w kategorii akrobatyka - pierwsze miejsce gwarantowane.
2) ehhh, znowu wracamy do tego tematu.
@wojtas_mks: Ważny jest kontekst tego co napisałem, jeśli osoba jest stale nieprzytomna z powodu poważnego nieodwracalnego uszkodzenia mózgu, to niehumanitarnym jest nie zakończyć takiej wegetacji.
@harpiowata: Lewica widzę dopiero odkrywa biologię, medycynę, naukę. Na razie jesteście na etapie przedszkola, ale wkrótce dojdziecie do podręczników szkolnych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie, z samego
@wojtas_mks: z tego co widze to raczej ty masz braki w mysleniu
@wojtas_mks: Wyjmować żywe jeśli tak jest lepiej.
Z tego powodu, że nikt nie może naruszać nietykalności cielesnej innej osoby bez jej woli. Mogę sobie pokorzystać z twojego ciała?
@bigos555: Jeśli jakiekolwiek dziecko znalazło się w ciele kobiety bez jej zgody to jest to czyn zabroniony i aborcja jest możliwa.
Komentarz usunięty przez autora
@wojtas_mks: Bardzo wiele płodów znalazło się w ciele kobiety bez jej zgody. W zasadzie to żaden nie próbował uzyskać zgody, co najwyżej matka zaakceptowała jego uformowanie się.
@Hopelessness: To nie moje "ubzduranie". To podstawa wszystkich podręczników do biologii i medycyny. Nie ma żadnych wątpliwości co do tego kiedy powstaje człowiek. Aborcja to zabicie człowieka, nikt poza antymedycznymi szurami tego nie neguje. Jest jedynie podważane kiedy ten człowiek jest "pełnowartościowy", tudzież został "istotą społeczną". Stąd też
@wojtas_mks: A, że żaden płód nie próbuje uzyskać zgody zanim zacznie się formować, więc według ciebie aborcja dopuszczalna jest w każdym wypadku. To się dogadaliśmy.
@bigos555: I znowu wracamy do podstawówki i tego jak powstaje człowiek oraz jak dochodzi do zapłodnienia. Nie, nie przynosi go bocian w kapuście wsadzając potajemnie nocą do brzucha matki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No ale czego ja wymagam od antynaukowych szurów ¯\_(ツ)_/¯