Czołem, ostatnio pracowałem nad samym edytorem do Raycastera, taż żeby łatwiej zarządzać mapką, bo pojawiają się nowe elementy. Na razie dorzuciłem te elementy, które mam ogarnięte w samym silniku, czyli: - pozycja i orientacja gracza - ściany (standardowa 1 tex, standardowa 4 tex, dowolna cienka ściana, dowolny rozmiar 1 tex, dowolny rozmiar 4 tex) - podłogi i sufity
Chce potem dołożyć jeszcze realtimowy widok, tak żeby łatwo można było edytować z poziomu gracza. Teraz, będę przepisywał i uczłowieczał trochę silnik.
Całość robię sobie w WinApi, do wyświetlania tylko WinGDI.
@lionbest: tzn. edytor ma tylko działać, a sam silnik chce potem przełożyć na zupełnie inną platformę w ogóle, wiec nie chce udziwniać ani tym bardziej akcelerować
CZĘŚĆ 9.
Czołem, ostatnio pracowałem nad samym edytorem do Raycastera, taż żeby łatwiej zarządzać mapką, bo pojawiają się nowe elementy. Na razie dorzuciłem te elementy, które mam ogarnięte w samym silniku, czyli:
- pozycja i orientacja gracza
- ściany (standardowa 1 tex, standardowa 4 tex, dowolna cienka ściana, dowolny rozmiar 1 tex, dowolny rozmiar 4 tex)
- podłogi i sufity
Chce potem dołożyć jeszcze realtimowy widok, tak żeby łatwo można było edytować z poziomu gracza.
Teraz, będę przepisywał i uczłowieczał trochę silnik.
Całość robię sobie w WinApi, do wyświetlania tylko WinGDI.
Wołam @artikow
@ZawzietyRobaczek: Masochista.