Aktywne Wpisy
ponerLokej +190
Niesamowite jak świat potrafi się zawalić człowiekowi w jednej chwili (╥﹏╥)
Jeszcze miesiąc temu:
praca we #wroclaw
mieszkanie na wynajem
10 letni związek (narzeczeństwo)
perspektywy na przyszłość, poczucie bycia kochanym przez rodzinę, narzeczoną
Ostatni tydzień:
rozstanie z narzeczoną
nie chcą mi przedłużyć umowy w pracy więc zostaję do końca kwietnia,
wynajęte mieszkanie jest na mnie i dziewczynę, ale ja nie mam oszczędności, więc muszę się wynieść - brak
Jeszcze miesiąc temu:
praca we #wroclaw
mieszkanie na wynajem
10 letni związek (narzeczeństwo)
perspektywy na przyszłość, poczucie bycia kochanym przez rodzinę, narzeczoną
Ostatni tydzień:
rozstanie z narzeczoną
nie chcą mi przedłużyć umowy w pracy więc zostaję do końca kwietnia,
wynajęte mieszkanie jest na mnie i dziewczynę, ale ja nie mam oszczędności, więc muszę się wynieść - brak
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
3 lata temu ciocia zakładała sklep, Żabkę i potrzebowała jakiegoś oświadczenia poświadczającego jej wiarygodność, że w przypadku niewypłacalności mój majątek idzie za długi. Moi rodzice z jakiś tam przyczyn nie mogli tego zrobić i zmusili mnie do podpisu, grożąc że jak nie pomogę rodzinie to mnie wyrzucą z domu... Nie miałem wyboru, od rodziny się już odciąłem i nie chcę mieć jakichkolwiek zobowiązań ani powiązań z nimi.
Nie pamiętam jakie to dokładnie oświadczenie było.
Próbowałem rozmawiać z ciocią, ale jak tylko powiedziałem dlaczego to zaczynała się agresja słowna wobec mnie. Nie potraktowała mnie poważnie, napisałem bez żadnego wzoru oświadczenie, że zaprzestaję poświadczać za nią swoim majątkiem. Rozerwała je przy mnie.
Problem z tym, że nie pamiętam skąd to było oświadczenie, czy ze sklepu czy z jakiegoś banku. Nie wiem jak się dowiedzieć, a rodzina mi nie powie.
Co robić, jak się odciąć?
#prawo #kiciochpyta #pytaniedoeksperta #firma
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5fd015d6ff0989000a718ac4
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Wesprzyj projekt
Czy to nie było poręcznie za długi z wekslem?
Mogło być dla pup albo dla franczyzodawcy.
To nie jest taki nacisk, który pomógłby uchylić oświadczenie woli. Poza tym - za późno na to.
Komentarz usunięty przez autora
Takiej rodzinie nawet życzeń nie składaj na święta, chyba ze przez splunięcie w ryj.
Ajentami zostają ludzie, którzy nie mają pojęcia jak działa ten biznes (bardzo małe prowizje, ze sprzedaży) a potem jest dramat :/
A na poważnie. Czy on do końca życia będzie musiał odpowiadać swoim majątkiem? Czy taki weksel ma jakąś ramę czasową? Ojciec i matka to niezła patologia skoro ci nie chcą powiedzieć, o ciotce już nie wspominając.