Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
3 lata temu ciocia zakładała sklep, Żabkę i potrzebowała jakiegoś oświadczenia poświadczającego jej wiarygodność, że w przypadku niewypłacalności mój majątek idzie za długi. Moi rodzice z jakiś tam przyczyn nie mogli tego zrobić i zmusili mnie do podpisu, grożąc że jak nie pomogę rodzinie to mnie wyrzucą z domu... Nie miałem wyboru, od rodziny się już odciąłem i nie chcę mieć jakichkolwiek zobowiązań ani powiązań z nimi.
Nie pamiętam jakie to dokładnie oświadczenie było.

Próbowałem rozmawiać z ciocią, ale jak tylko powiedziałem dlaczego to zaczynała się agresja słowna wobec mnie. Nie potraktowała mnie poważnie, napisałem bez żadnego wzoru oświadczenie, że zaprzestaję poświadczać za nią swoim majątkiem. Rozerwała je przy mnie.

Problem z tym, że nie pamiętam skąd to było oświadczenie, czy ze sklepu czy z jakiegoś banku. Nie wiem jak się dowiedzieć, a rodzina mi nie powie.
Co robić, jak się odciąć?

#prawo #kiciochpyta #pytaniedoeksperta #firma

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5fd015d6ff0989000a718ac4
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Wesprzyj projekt
  • 110
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: Mamo, tato, jeżeli to czytacie - dziękuję wam za stworzenie mi normalnego domu, a nie p------------o cyrku, w którym zmusza się kogoś do poświadczania swoim majątkiem za potencjalną głupotę ciotki po chuju
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Przede wszystkim pogrzeb w sieci, bo być może uda Ci się ustalić jakie dokumenty musi dostarczyć potencjalny ajent - drogą dedukcji wybierzesz te, które być może podpisałeś. Może coś sobie przypomnisz. A poza tym, w podskokach gnaj do prawnika, bo Twój wpis pachnie bardzo poważnymi kłopotami finansowymi w przyszłości. Bądź Polakiem mądrym przed szkodą i nie daj się wpędzić w nieswoje długi.
  • Odpowiedz
@Opipramoli_dihydrochloridum: Zablokował wydanie bo to stek bzdur.
Poza tym ajenci praktycznie nie mają prowizji od sprzedaży (oprócz owoców/warzyw bo to ajent sam może sprowadzać i towarów ,,regionalnych" czy tam okazyjnych) tylko stały przelew + dodatki (lub kary jak ktoś nie wywiązuje się z umowy i nie dba o sklep)

@AnonimoweMirkoWyznania: Podpisałeś poręczenie dla Żabki tak notabene. Tak się sieć zabezpiecza przed lewusami co by chcieli nabrać towaru, połowę
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 25
K---a, weksel a tym bardziej im blanco to tak z-----a forma, że powinno się ją w-----ć z systemu prawnego. Piszesz na kartce: weksel, że jak nie wyrucham psa jak sra, to widzę ci ____ zł, podpis. I taki świstek, nabazgrany nawet na srajtaśmie pozwala komuś egzekwować z d--y wyjęty dług, mało tego, nawet po spłacie tego długu wierzyciel może dalej się o niego ubiegać mając dalej ten j----y fragment srajtaśmy xD

I
  • Odpowiedz
A mi to przypomina trochę staranie się o dotacje z urzędu. Tez podpisywałem podobne osowadczenie, ze w razie czego zwrócę wysokość dotacji jeśli firma nie przetrwa 12msc.
  • Odpowiedz
  • 0
@AnonimoweMirkoWyznania Bezpłatna pomoc prawna radców działa na dzisiaj telefonicznie. Umawiasz sie, prawnik oddzwania (najczesciej tego samego dnia). Przedstaw sprawe - radca na pewno powie Ci od czego zacząc i co mozesz zrobic samodzielnie by ustalić faktyczny stan.

Znajoma bedac na kwarantannie korzystala niedawno z takiej pomocy. Jak chcesz to pisz priv - dowiem się dokładnie gdzie taką pomoc znalazła.
  • Odpowiedz