Wpis z mikrobloga

Czy komuś z was udało się rzeczywiście wyleczyć z nerwicy? Trzeba będzie sięgnąć po sznur, bo ile można patrzeć jak wszyscy wokoło spełniają swoje marzenia, a ja nawet nie mogę się skupić, żeby czegoś się nauczyć,budzę się ciągle w środku nocy i stresują mnie jakieś banalne czynności. Życie przelatuje mi przez palce. Jestem już tym naprawdę zmęczony :(
#nerwica #depresja
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Erise_: Przerobiłem kilka psychiatrów i na razie nie odwiedzam żadnej. Chodzę do psychoterapeutki, ale teraz w najbliższym czasie nie będę miał wizyty. Ona i tak sprawia wrażenie, jakby już była mną zmęczona
  • Odpowiedz
@JanSkrzetuski: ja mam nerwice natrectw, ale taka dosc lekka. np strasznie w-------a mnie napisy (pojedyncze slowa, nazwy firm) skladajace sie ilosci liter, ktore sa liczbami pierwszymi. nie przepadam tez jesli ta liczba jest nieparzysta, aczkolwiek nie jest liczba pierwsza, ale jestem w stanie to przebolec :) mi terapia i leki pomogly, nie poddawaj sie : )
  • Odpowiedz
@JanSkrzetuski: Mam zła wiadomość, da się wyleczyć z nerwicy lękowej ale działanie jest następujące leki na obniżenie tego leku aby móc funkcjonować następnie psychoterapia indywidualna aby poznać mechanizmy nauczyć się z nimi radzić później terapia grupowa aby się przyzwyczaić do ludzi i się im poprzygladac zrozumieć że nie jest się samemu i ludzie potrafią z tym żyć i być "normalni" zła wiadomość jest taka niestety nie jest to przypadłość dla
  • Odpowiedz
@dildo-vaggins: I Twoje problemy zupełnie ustąpiły? Psychoterapeutka mówiła, że moje mogą wynikać z czegoś podobnego. Miałem w szkole 3 letni okres, gdzie mnie trochę zaczepiano, ale nie nazwałbym bym tego biciem, także ciężko mi uwierzyć, żeby to było źródło moich problemów
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Twoje problemy zupełnie ustąpiły?

@JanSkrzetuski: jedne tak, np. mam obecnie mniej problemów z nawiązywaniem kontaktow i wyrażaniem uczuć a inne się pojawiły, obecnie mam depresje lękową i jestem na lekach ale na lekach nigdy nie byłem, nawet w czasie pierwszej terapii więc jest inaczej. Te problemy wynikające z przeszłości udało się wypracować i myślę że tylko do tego terapia się nadaje. Musisz tylko skonsultować jaki typ terapii będzie odpowiedni dla
  • Odpowiedz
@JanSkrzetuski: Ja się wyleczyłem , miałem okres gdzie pracowałem na infolinii gdzie ludzie często wyzywali itp a po pracy kilka godzin grałem w w kompa po pewnym czasie dostałem nerwicy która atakowała mi serce , budziłem sie w nocy myśląc ze mam zawał , raz nawet było tak źle że matka zadzwoniła po karetkę , u kardiologa z sercem wszystko było ok. Zjadłem chyba z 100 kilo Validolu nie ruszałem
  • Odpowiedz