Wpis z mikrobloga

@Prokurator1990: nie znam się, to się wypowiem - myślę, że jak ktoś ma jako takie obycie z bronią, to ma też pewne odruchy, nawyki. Jak dla mnie, to albo ten człowiek trzymał pistolet drugi raz w życiu, bo na codzień jest stażystą w TVP, ale zrobił to w stu procentach na bekę, żeby ztriggerować broniarzy
  • Odpowiedz
@kossakov: albo jest pewny ze jest rozładowana i pokazuje konkretne elementy. Jak by opowiadał o czymś i tego nie pokazał do hudur bezpieczeństwo to by była większa beka a tak jest tylko z broniarzy
  • Odpowiedz
@pilot1123: podstawowa zasada w wojsku: b--ń traktujemy zawsze jak naładowaną. Zawsze. I przestrzega zasady BLOS-a. Każdy bardzo tego pilnuje, bo gdyby coś się nie daj boże stało to są na to paragrafy, choćby za nieostrożne posługiwanie się bronią.
  • Odpowiedz
to nie chodzi o to żeby twoje odruchy były odpowiednie? Trzymasz b--ń zawsze "w bezpieczny sposób" więc jest mniejsza szansa że w chwili nieuwagi odwrócisz ją inaczej

@pilot1123: no ale jak koleś robi pokaz do telewizji, to pewnie nie ma glupich odruchow patrzenia w lufe czy wyleci pocisk itd.
wiec dla mnie to takie gadanie dla amatorów, żeby dmuchali na zimne, a pros robi pokaz i wie co robi i
  • Odpowiedz
@theodolit: to mówisz ludziom aby się odsunęli i ustawili z konkretnej strony. Jako szeregowy mundurowy nie masz autorytetu im tego powiedzieć? Masz, masz b--ń palną pod ręką. Trzeba tylko nieco odwagi aby się odezwać. Jeśli miałbyś za coś takiego mieć problemy 'w pracy', to chyba nie chciałbyś pracować w miejscu, które może karać za pilnowanie bezpieczeństwa swojego i innych.
  • Odpowiedz