Wpis z mikrobloga

Ale mnie r---------a to sranie sie podludzi z gastro, jak ktos nie da im napiwku. K---a, ide do restauracji, zamawiam, zjadam, place i wychodzę, za co ja mam komus dawac jakies dodatkowe pieniadze?
Rozumiem, ze ci wszyscy kelnerzy i dostawcy jak ida do sklepu to tez daja kilka zlotych napiwku kasjerce?

- po ile ten telewizor?
- 1499zl prosze pana
- prosze policzyc 1502zl za miłą obsluge

Albo u lekarza

- ile sie nalezy za wizyte?
- 150zl
- karta zaplace, proszę nabic 153zl

XD

#bekazpodludzi #heheszki
  • 369
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RenkaRenkeMyje: Ooo bez kitu. O ile nie mkalem sytuacji, zeby ktos sie dopominal, o tyle zawsze ze znajomymi kloce sie po c--j ten napiwek? Praca jak praca, placa jak placa i tyle. Mi nikt nie daje napiwku za to, ze z usmiechem czy bez zrobie swoja prace. Jak glowa mnie boli to tez nikt nie doplaca czy cos. Poza tym, nigdy nie slysze dobrego argumentu dlaczego tak jest. Nie przekonuje
  • Odpowiedz
@RenkaRenkeMyje: ja sam prqcuje w gastro i miło, jak ktoś zostawi tipa. Natomiast jak nie a to trudno, przecież nie musi. Ale mam typa w praxy który wyzywał ludzi zs plecami jak dali za mało, gościu wtf, nieraz zwracałem mu uwagę na to, ale in myśli, że to jakis zajwbany obowiązek, hatfu na tqkich
  • Odpowiedz
naprawdę szkoda mi czasu żeby plebsowi tłumaczyć czemu wypada dawać napiwki.

@Kernydz: uwielbiam jak ktoś prawi swoje mądrości, a przyciśnięty do muru nie potrafi podać logicznego argumentu ((oo))
  • Odpowiedz
@RenkaRenkeMyje: kwestia napiwków to kwestia kultury i konwenansu i z zasady nie daje się zamknąć w ramy racjonalnej argumentacji. Tak samo jak z bekaniem przy stole: W sumie nie ma żadnego powodu żeby tego nie robić, a to że wychodzisz na buraka to inna sprawa ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@RenkaRenkeMyje: Masz rację a większość tych dzbanów nawet nie pomyśli po prostu mają wpojone że 10% od rachunku ale dlaczego tak jest to c--j wie xD. Ciekawe czy jak idą na pobranie krwi to dają pielęgniarce 10% za dobre wkłucie, bo pielęgniarki też c-----o zarabiają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@RenkaRenkeMyje: kto sie oburza? Kultura dziala w dwie strony. Nikt Ci nie kaze dawac napiwku. Ja tu na wykopie widze tylko boldupiebie tych ktorzy tych napiwkow nie daja.
  • Odpowiedz