Aktywne Wpisy
WielkiNos +54
W Krakowie ludzie utworzyli grupę, na której ostrzegają się przed kontrolerami biletów żeby móc jeździć na gapę. Powstała też aplikacja umożliwiająca oznaczanie pozycji kanara na mapie. Osoby wyrażające swój niesmak po zobaczeniu tego są jak widać wytłumaczane.
#krakow #komunikacjamiejska #patologiazmiasta #oszukujo #aplikacje
#krakow #komunikacjamiejska #patologiazmiasta #oszukujo #aplikacje
viciu03 +6
Rozumiem, ze ci wszyscy kelnerzy i dostawcy jak ida do sklepu to tez daja kilka zlotych napiwku kasjerce?
- po ile ten telewizor?
- 1499zl prosze pana
- prosze policzyc 1502zl za miłą obsluge
Albo u lekarza
- ile sie nalezy za wizyte?
- 150zl
- karta zaplace, proszę nabic 153zl
XD
#bekazpodludzi #heheszki
@lukaszzz: pisałem o sytuacji w której OP regularnie wraca do konkretnej restauracji i regularnie korzysta z usług tych, jak to sam określił, "podludzi" i ostentacyjnie nie daje im napiwków. Cóż, być może - sam nigdy nie pracowałem nigdy w gastronomii, znałem natomiast kilku kelnerów i obstawiałbym, że większość z nich była typem ludzi (lub jak woli OP - "podludzi"), którzy byliby do
Za sam uśmiech lub za „panie kierowniku złociutki” to zostawiam 1-2pln jak brakuje do końcówki.
@TheBedThatEats: nie dosc ze
@BrakPomysluNaNick: system prowizyjny zawsze sprawdza swietnie sie w miejscu, w ktorym masz stycznosc z klientami. Zarowno kelnerowi jak i restauratorowi zalezy na maksymalizacji sprzedazy - jak dasz kelnerowi 4k na UoP to zobaczysz go - ale za barem, z telefonem w reku a nie na sali z talerzami
Oho, tego jeszcze nie grali - napiwki to
Dokładnie dlatego kasjerka żyje
@lukaszzz: zniknął? Raczej nie. Natomiast zazwyczaj z tego zaplecza z jakimś daniem wychodzi.
nie mówię o nowych restauracjach, a raczej o tych 20, 30 letnich, gdzie połowa pracujących tam "podludzi" to rodzina właściciela, który sam jest kucharzem i chętnie doda też od siebie coś do sałatki "tego palanta co zawsze ostentacyjnie nie płaci napiwków".
@TheBedThatEats: do takich miejsc się po prostu nie chodzi i tyle. Wydawka też prawie nigdzie nie jest robiona na zapleczu. Nie wiem gdzie chodzisz, Twoja sprawa, ja unikam januszy