Wpis z mikrobloga

Ostatnio nie było mojego ulubionego migdałowego bezcukrowego mleka w auchan, więc wzięłam kilka innych na spróbowanie. W ręce wpadło mi między innymi mleko z nerkowców i jezu, dlaczego dopiero teraz go spróbowałam ( ʖ̯) Jak ktoś jest na etapie mleka sojowego to gorąco polecam, w porównaniu z orzechem cashew smakuje jak woda.

#weganizm #wegetarianizm
Wypok2 - Ostatnio nie było mojego ulubionego migdałowego bezcukrowego mleka w auchan,...

źródło: comment_1595488515IstSpQswCfk5tgEVGqUFYl.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@nomorelife: Ogólnie ceny mleka roślinnego są z kosmosu, wszystko kosztuje 7-12 zł za litr i jedynie sojowe, które jest moim zdaniem najbardziej nijakie, można znaleźć taniej
  • Odpowiedz
@Wypok2 Jezu tak. Najlepsze mleczko roślinne jakie piłam to właśnie nerkowcowe, tyle że z innej firmy. Żadne inne nie jest tak kremowe i tak delikatne w smaku
  • Odpowiedz
@Wypok2: Nerkowcowe jest całkiem smaczne, choć moim numerem jeden jest napój z orzechów laskowych - pachnie zupełnie jak monte. W lidlu jest trochę tańsze mleko z nerkowców z alpro. Normalnie kosztuje 8,99 ale teraz (do środy 29) jest promocja 3 w cenie 2 i kosztuje 5,99 za litr!
  • Odpowiedz
  • 0
@GingerCinnamon: O, dzięki, akurat niedaleko mam lidla, przejdę się w wolnej chwili. Laskowego jeszcze nie piłam, ale skoro polecasz, to może też mu się przyjrzę. W zapasach mam jeszcze mleko z orzechów włoskich, zobaczę jak wypadnie w porównaniu z innymi.
  • Odpowiedz
  • 0
@GingerCinnamon: Owsiane piłam przez dłuższy czas, a potem zastąpiłam je migdałowym, bo udało mi się znaleźć wersję niskokaloryczną. Też je lubiłam, dobrze pasuje do płatków. Ryżowe trochę mnie odstrasza, bo kojarzy mi się ze znienawidzonym kleikiem, ale może się przełamię. Ale dzięki za wszystkie propozycje!
  • Odpowiedz